מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה על תשובתך המהירה
לידר02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלרוני01/01/2011
שלום רב,
אני בתחילת ההריון. התחלתי לקחת פרנטל של סולגאר כאשר המינון המומלץ הוא 3-4 טבליות . אני לוקחת 3 טבליות. אציין כי אני אוכלת טוב ובריא כולל ירקות פירות דגנים מלאים ועוד. לאור העובדה שהתזונה היא תקינה, האם יש דבר כזה עודף ויטמינים ? כלומר האם לדוגמה זה נכון לקחת ויטמין שמכיל לדוגמה 975 מ"ג סידן ליום (שנמצא ב 3 טבליות) בהנחה שאני אוכלת מזונות שכבר מכילים סידן וההמלצה לאישה בהריון היא 1000 מ"ג סידן? הנקודה לא מתייחסת רק לסידן אלא באופן כללי על שאר הרכיבים שבפרנטל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
מיכל שלזינגר01/01/2011שלום לך רוני
אין שום בעיה בהריון (ואפילו מומלץ ליטול פרהנטל, גם אם את אוכלת נכון. לצערנו הפירות והירקות אינם עשירים במספיק מינרלים וויטמינים בגלל התדלדלות משאבי האדמה, קיימת גם בעיית ספיגה. לא כל הויטמינים והמינרלים שאנו צורכים נספגים בצורה מספקת, לכן יש ליטול גם פרהנטל.
בסידן למשל הספיגה מאוד בעייתית, גם אם את צורכת מוצרי חלב וכו', הספיגה של הסידן מאוד בעייתית.
כמובן שמצד שני, צריכת פרהנטל אינה באה במקום תזונה נכונה , מגוונות ומאוזנת שמכילה את כל הרכיבים הדרושים.
מטעמי נוחות נסי בחודש הבא לרכוש תוסף פרהנטל של חברה אחרת שאותו יש לצרוך רק אחד ביום (נדמה לי של נוטרילייף / אלטמן).
המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף בבקשה
לידר02/01/2011שלום מיכל,
תודה על תשובתך.
האם ניתן ליטול את הפרנטל עם מוצרי חלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרהנטל + ארוחות
מיכל שלזינגר02/01/2011שוב שלום רוני
באופן עקרוני מולטי ויטמינים רצוי לצרוך עם מזון.
את בוודאי מתכוונת לשאלת הספיגה של הברזל - אני לא יודעת לגבי כל החברות בשוק, אבל בד"כ כשרשום בפורמולה מסוג פרהנטל שיש בה ברזל עדין (gentle iron)
אז מדובר בברזל שנספג גם בנוכחות הסידן שבמזון.
המשך הריון בריא וקל
את מוזמנת לשאול כל שאלה נוספת שתעלה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)