מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אורגן מזיק לעובר?- דחוףףףףףףלין09/01/2011
שלום,
אני מורת מוזיקה ואני חייבת לסחוב איתי אורגן לבית הספר ולגנים. האורגן יחסית לא כבד ואני רגילה לסחוב אותו. רק כשאני מתעייפת זה מתחיל להיות לי כבד. האם זה מהווה סכנה להיריון שלי (היריון ראשון - בן 7 חודשים בערך). אמרו לי שבתחילת ההיריון , אסור להרים דברים כבדים שלא ייפגע בעובר, ויש שאומרים לו שזה לא משנה כלום. מה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אורגן מזיק לעובר?- דחוףףףףףף - תגובה
מיכל שלזינגר09/01/2011שלום סול
כפי שאמרו לך צריך מאוד להזהר בתחילת ההריון - עד שבוע 12 לערך.
אבל גם בכל תקופת ההריון רצוי לשים לב ולא להתאמץ יותר מידי.
כמובן שמעבר לסכנה להריון עצמו, חשבי גם על עצמך:
גם כשאת לא בהריון צריך להזהר מסחיבה של חפצים כבדים- כדי לא לגרום לעומס על שרירים, חוליות וכו'.
עכשיו המצב מורכב יותר - בגלל הלורדוזה שנוצרת (הבטן מושכת החוצה והחוליות התחתונות נדחקות פנימה) כל המנח משתנה ויש סכנה רבה לפריצות דיסק, בלט דיסק, כאבים שונים וכן הלאה.
שימי לב.
בקשי עזרה במקומות שאת יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי....
לין09/01/2011שלום,
אני יותר מודאגת עכשיו. כעיקרון בבית הספר אני מבקשת מהתלמידים שיסחבו גם את האורגן וגם את התיק שלי. המאמץ הוא לא גדול- גם החניה קרובה לבית הספר ולגנים כך שזה קל לי. היום ברוך השם סחבתי את האורגן ולא הרגשתי כלום. האם בכל זאת, זה יכול להיות מסוכן לעובר שלי-? מבחינתי אני רגילה לזה- כי זה לא כבד! אבל מבחינת עוברי? יכול להיות שזה כבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי.... - תגובה
מיכל שלזינגר10/01/2011שלום סול
אין לך סיבה מיוחדת לדאגה. בסך הכל ההריון שלך תקין ואין שום בעיות מיוחדות. פשוט המשיכי לשמור על עצמך.
המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)