דיכאון בזמן ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון בזמן ההריון
    אנונימית
    08/02/2011

שלום רב

אני סטודנטית , נמצאת בתחילת חודש 8 .עד לפני כמה שבועות ההריון עבר בסדר גמור, מלבד עייפות קלה וכאבי גב לא היו יותר מדי קשיים.
    בשבועות האחרונים נפל עליי דיכאון קשה. יש לי נדודי שינה,עייפות מתמדת,חוסר תאבון , אני קמה בבוקר עצובה וזה פשוט לא עובר, ואני פשוט רואה שחורות. אני לא מצליחה לתפקד בעבודה ובלימודים עקב חוסר ריכוז . ואני מוצאת את עצמי רוב היום במיטה בלי יכולת או רצון לקום.קשה לי מאוד אני מרגישה שהכל מבולגן לי בראש.

לפני כמה שנים סבלתי מדיכאון ,עברתי טיפול פסיכולוגי וקיבלתי כדורים שעזרו מאוד והחזירו את המצב לקדמותו.בשנים האחרונות הרגשתי מצויין ולא היה זכר לדיכאון עד עכשיו.

אני מקבלת תמיכה מהמשפחה וכעת אני בטיפול פסיכולוגי אך איני יכולה לקחת כדורים כי הבנתי שיכול להיגרם נזק לעובר.
    אני מרגישה מועקה גדולה וכל יום יותר קשה מהקודם אני חוששת שייגרם נזק להריון בעקבות הדיכאון אבל אני לא שולטת בזה.

האם יש מענה למצבי ברפואה המשלימה או שבשלב זה של ההריון אין ממש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בזמן ההריון

הוספת תגובה

• דיכאון בזמן ההריון - תגובה

מיכל שלזינגר
    08/02/2011

שלום לך

אני מבינה שאת עוברת תקופה לא קלה.
    ניתן לטפל גם בזמן ההריון בתופעות נפשיות ולהקל גם במצבי דיכאון בטיפולים שונים בתחום הרפואה המשלימה.
    טיפולים יעילים ובטוחים הינם טיפולי דיקור (כמובן רק אצל מי שהתמחה בטיפול בזמן הריון), פרחי באך, טיפולי אייפק (טיפול גוף - נפש המתבסס על ביופידבק של שריר-קינסיולוגיה). כל אלו יכולים מאוד לסייע למצבך.

חשוב מאוד גם להקפיד על תזונה מאוד מאוזנת, לשים לב לארוחות מסודרות, שאינן עיתירות סוכרים ו/או פחמימות ריקות. חשוב לצרוך שמנים חיוניים, לוודא שאין חסר ברזל וויטמינים מקבוצה B.

מאחלת לך המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו