מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון בזמן ההריוןאנונימית08/02/2011
שלום רב
אני סטודנטית , נמצאת בתחילת חודש 8 .עד לפני כמה שבועות ההריון עבר בסדר גמור, מלבד עייפות קלה וכאבי גב לא היו יותר מדי קשיים.
בשבועות האחרונים נפל עליי דיכאון קשה. יש לי נדודי שינה,עייפות מתמדת,חוסר תאבון , אני קמה בבוקר עצובה וזה פשוט לא עובר, ואני פשוט רואה שחורות. אני לא מצליחה לתפקד בעבודה ובלימודים עקב חוסר ריכוז . ואני מוצאת את עצמי רוב היום במיטה בלי יכולת או רצון לקום.קשה לי מאוד אני מרגישה שהכל מבולגן לי בראש.
לפני כמה שנים סבלתי מדיכאון ,עברתי טיפול פסיכולוגי וקיבלתי כדורים שעזרו מאוד והחזירו את המצב לקדמותו.בשנים האחרונות הרגשתי מצויין ולא היה זכר לדיכאון עד עכשיו.
אני מקבלת תמיכה מהמשפחה וכעת אני בטיפול פסיכולוגי אך איני יכולה לקחת כדורים כי הבנתי שיכול להיגרם נזק לעובר.
אני מרגישה מועקה גדולה וכל יום יותר קשה מהקודם אני חוששת שייגרם נזק להריון בעקבות הדיכאון אבל אני לא שולטת בזה.
האם יש מענה למצבי ברפואה המשלימה או שבשלב זה של ההריון אין ממש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בזמן ההריון - תגובה
מיכל שלזינגר08/02/2011שלום לך
אני מבינה שאת עוברת תקופה לא קלה.
ניתן לטפל גם בזמן ההריון בתופעות נפשיות ולהקל גם במצבי דיכאון בטיפולים שונים בתחום הרפואה המשלימה.
טיפולים יעילים ובטוחים הינם טיפולי דיקור (כמובן רק אצל מי שהתמחה בטיפול בזמן הריון), פרחי באך, טיפולי אייפק (טיפול גוף - נפש המתבסס על ביופידבק של שריר-קינסיולוגיה). כל אלו יכולים מאוד לסייע למצבך.
חשוב מאוד גם להקפיד על תזונה מאוד מאוזנת, לשים לב לארוחות מסודרות, שאינן עיתירות סוכרים ו/או פחמימות ריקות. חשוב לצרוך שמנים חיוניים, לוודא שאין חסר ברזל וויטמינים מקבוצה B.
מאחלת לך המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)