מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה לא לפרסם את השאלה: .....מירה16/02/2011
בס"ד
שלום, ד"ר שלזינגר, אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי בבעיה רצינית. שמעיקה עלי יותר מהכל.
איזה תוסף אני יכולה לקנות לבד, לדוגמא של חבר סולגאר, או אלטמן, לאיזון ההורמונים הנשיים? שאינו רעיל? ובאיזה מינון ולאיזה תקופה?
יש לי תסמונת לפני המחזור - כשבוע-שבועיים לפני. אני לוקחת ברזל של סולגר, כדור של 25 מ"ג. אבל זה לא עוזר לתסמונת הקדם ווסתית. שמשנה לגמרי את מצב רוחי והתנהגותי, לקיצונית מאוד, עצבנות, נטיה לחשוב מחשבות רעות או עצובות. וסובלת מסינוור מוזר. יש לי התפרצויות ועצבנות, וצורת החשיבה שלי משתנה לגמרי. כאילו אני הופכת לאדם אחר לגמרי. המוח כאילו משנה מצב. ממש מדאיג אותי. ולוקח עוד שבועיים אחרי המחזור עד שהמוח חוזר לעצמו.
זה מרגיש לי כמו מחזור - מחלה. מדאיג אותי מאוד.
כאילו קורה לי משהו רע בזמן המחזור וגם לפני.
אינני יודעת מה לעשות. ואני לא רוצה לקחת כדורים שיש בהם הורמונים.
אנא, אשמח אם תוכלי לייעץ לי. כי אני ממש משתגעת מעצמי. אני לא אני בגלל המחזור.
אני אומרת שטויות שאח"כ אני מתחרטת עליהם, כי אני לא מרגישה שזו הייתי אני.
זה גורם לי לנזק בכל התחומים. זוגיות, עבודה, משפחה. לפעמים כבר נמאס לי מעצמי.
כאילו התת מודע מתפרץ החוצה - ללא סיבה. תופעה מוזרה לכשעצמה.
אני בחורה בריאה ומתפקדת.
האם יכול להיות שחוסר פעילות גופנית גורם לזה? עבודה במצב ישיבה?
אשמח לתשובה ועזרה בהקדם,
בברכה,
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני מכירה את זה
לימור17/02/2011שלום לך מירה,
אני מאוד יכולה להזדהות איתך שזה מרגיש כמו מחלה ושכאילו את בן אדם אחר לגמרי כשזה קורה. אני גם זוכרת את התסכול שהרגשתי כי לא משנה מה עשיתי לא עזר (עיסוים, רסקיו, תרגילי נשימות) ואני בעצמי הרגשתי שאין מה לעשות אבל כשפניתי לרופא הוא אמר שזה pms והציע לי גלולות וממש התלבטתי וכשזה קרה שוב ידעתי שאני חוזרת לרופא שיתן לי גלולות, אני לוקחת עכשיו גלולות פמינט 4 חודשים וזה התחיל להרגע במעט אחרי חודשיים עכשיו כבר קצת יותר, לדעתי אם זה מגיע למצב כזה צריך לטפל בזה ואני חושבת שלך זה מאוד מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירה יקרה
אבנר17/02/2011אני מטפל אלטרנטיבי במקוצעי, ולא פעם מגיעות אליי נשים עם בעיה של תסמונת קדם ויסתית. ראשית נהוג לחלק את התסמינים הקדם-וסתיים לארבע תת-קבוצות עיקריות:
PMS-A (Anxiety) – קבוצה המאופיינת בחרדה, אי-שקט, מתח, חוסר ריכוז, אגירת נוזלים ונטייה מוגברת לרגזנות.
PMS-C (Craving) – קבוצה המאופיינת בתיאבון מוגבר, תשוקה למתוק, תנודות ברמות הסוכר, כאבי ראש, דפיקות לב ועייפות.
PMS-D (Depression) – קבוצה המאופיינת בדיכאון, נדודי שינה, בכי, בלבול והפרעות בזיכרון.
PMS-H (Hyperhydration) – קבוצה המאופיינת באגירת נוזלים, המתבטאת
בנפיחות הבטן, הפנים, הידיים והקרסוליים, עלייה במשקל וגודש בחזה.
לפי תיאורך אני יכול להסיק שאת נמנית עם הקבוצה הראשונה.
אני ממליץ למטופלות שלי על פירידוקסאל-5-פוספאט 50 מ"ג P-5-P של סולגאר.
לתוסף תזונה זה יש השפעה מיטיבה על תסמינים רבים הקשורים לתסמונת קדם-וסתית בסוגיה השונים.
לקחת טבליה אחת ביום עם הארוחה.
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מכירה את זה - תגובה
מיכל שלזינגר20/02/2011ממש לא מומלץ לפתור PMS באמצעות גלולות.
גלולות מבטלות בעצם את קיומו של המחזור החודשי.
פונות אלי לקליניקה נשים רבות שהמחזור החודשי לא הסתדר אצלן כאשר ניסו להפסיק את הגלולות.
ה"מחזור החודשי" שנשים חוות כאשר הן נוטלות גלולות הינו מחזור חודשי מלאכותי, ללא כל פעולה של ביוץ.
ממליצה לך בחום לפנות למטפל שהתמחה בתחום הגינקולוגיה שיתאים לך טיפול מדויק לבעייתך:
אני נוהגת לשלב דיקור, צמחים / הומוטוקסיקולוגיה, לעיתים גם טיפול רגשי: IPEC, פרחי באך, תלוי כמובן במקרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)