מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומגה 3הריונית19/12/2007
היי
אני לא חסידת דגים. ולכן כמעט כל יום אוכלת כמה חתיכות של אגוזי מלך
האם זה יכול לספק לי אומגה 3? והאם זה מספיק? או שמא אני חייבת לאכול דגים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא חייבת לאכול דגים
ורד לב20/12/2007אם כי זו כנראה הדרך היעילה ביותר לקבל את האומגה 3.
אפשר לדאוג שתזונתך עשירה באגוזי מלך (לא רק כמה פיסות, נגיד 10-15 אגוזים ליום), אגוזי מלך (עד 5 ביום), עלים ירוקים מגוונים, זרעי פשתן טחונים, אצות ודגי ים צפוני (אפילו אם רק מדיי פעם).
אלו המקורות העיקריים לאומגה 3.
אפשר גם לקחת תוסף של אומגה 3 ממקור דגים, או מפשתן.
אפשר גם להוסיף שמן פשתן לאוכל על בסיס קבוע.
בקיצור, יש כל מיני אפשרויות ודרכים.
חשוב במקביל גם להפחית צריכת מזונות העשירים באומגה 6, כמו אוכל מעובד, שמנים שאינם זית, מרגרינות, יותר מדיי דגנים (גם מלאים).
חשוב לדעת שקשה לקבל את כל צורכי הגוף רק מהתזונה. קשה, לא בלתי אפשרי, אך באמת מצריך תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
הריונית23/12/2007ורד שלום
ניסיתי לשתות אומגה 3 של דגים של חברת "אומגה 3 גליל"
אבל זה גורם לי ללחץ דם נמוך
האם יתכן שאומגה 3 שמקורה בדגים אכן גורמת לירידה בלחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה כמוסות לקחת?
ורד לב24/12/2007אחת ההשפעות של אומגה 3 (ככלל, לא רק ממקור של דגים) היא דילול הדם. זה יכול אולי להסביר את הירידה בלחץ הדם שלך.
האם יש לך נטייה ללח"ד נמוך? האם יש לך בעיות קרישת דם?
כפי ששאלתי, יש חשיבות למינון האומגה 3 שאת לוקחת. אולי את צריכה לקחת מינון נמוך יותר. אולי להתחיל עם כמוסה אחת ביום ולעלות לפי הצורך והמצב שלך, לא ישר להתחיל מכמות גדולה של כמוסות (לפי הטבלאות והמשקל שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אומגה
הריונית24/12/2007שלום ורד
אני לוקחת בסך הכול כמוסה אחת ביום למרות שהם אמרו לי לקחת כארבעה עד שישה
ועדיין זה משפיע עליי
לפני ההיריון לחץ הדם היה 86/60
בתחילת ההיריון לחץ הדם היה 80/58
עכשיו הוא 100/80
אני אנסה לקחת את הכמוסה בלילה לפני השינה. מקווה שאז לא ארגיש את הסחרחורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
ורד לב25/12/2007כלומר, מראש לחץ הדם שלך היה נמוך., נכון?
זה מעניין שכמוסה אחת כבר השפיעה עלייך כך...כי בסה"כ כל אומגה 3, מכל מקור, עשויה להשפיע ברמה שכזו.
כמה זמן נטלת את הכמוסה עד שהרגשת בהשפעות?
אפשר בהחלט לנסות לקחת את הכמוסה בזמן אחר. לנסות.
אולי עכשיו ההשפעה תהיה שונה, כי את מגיעה עם לח"ד גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)