פגיעה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בברך
    שלום
    25/08/2011

שלום רב,

נפגעתי בתאריך 18/08/11 בברך בטיול בחו"ל, נבדקתי אתמול אצל מומחה ברך שקבע כי יש קרע חלקי (sprain knee) ברצועה התיכונה (mcl) וכן קיים קרע בקצה המיניסקוס (סימנים מיניסקליים חיוביים)שצפוי להתאחות לבד תוך מספר שבועות. מאחר והתור שנקבע לי לביצוע פיזיותרפיה הוא רק לעוד מספר ימים רציתי לדעת האם כדי לא להעמיס את משקל הגוף על הברך אכן מומלץ להשתמש בקביים? אני יכול לדרוך על הרגל תוך צליעה קלה, האם כאשר אני הולך ללא עזרים אני מזיק לברך? מהו פרק זמן סביר להחלמה והאם אכן מומלץ על מנוחה מוחלטת תוך הרמת הרגל?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בברך

הוספת תגובה

• פגיעה בברך - תגובה

אורן דיסקין
    30/08/2011

שלום לך,
    אני מקווה שכבר התחלת את סדרת הפיזיותרפיה שלך, שנית קביים או מקל נועדו להוריד עומס מהרגל הפגועה ובמידה ואתה הולך בצליעה עדיף שתעזר בהם. לגבי איחוי של הרצועה הצידית יש סיכוי שהיא תחלים יפה אך לגבי הקרע במניסקוס לצערי הקרע לא מתאחה, אך עם זאת במידה והקרע קטן באיזור שאינו מפריע ניתן להסתדר בפעילויות היומיומיות עם הפרעות קלות מידי פעם. במידה והכאבים ממשיכים והברך ׳בורחת׳ מידי פעם ומתנפחת אין מנוס מניתוח ארתרוסקופי להוצאת החתיכה הקרועה של המניסקוס. בכל מקרה עליך להחזיר את טווחי התנועה של הברך ולחזק את השרירים הסובבים את הברך לצורך תפקוד מלא

לבריאות אורן דיסקין  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו