שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    אחד
    11/05/2007

שלום, שתי שאלות לי אליך:

1. אני בן 18, מתאמן כבר זמן רב בריצה. לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים באיזור מסוים בקרסול, ממש מתחת לעצם. ביקרתי אצל רופא, שקבע כי אין טעם לראות אורתופד (אין שבר ולכן צילום לא יועיל). קיבלתי כדורים אנטי דלקתיים והסתובבתי עם חבישה במשך שבועיים +-, הכאבים לא נפסקו . היום הייתי שוב אצל הרופא, הוא אמר שאין לקבוע בודאות מה יש לי, המליץ להפסיק ללכת עם תחבושת, ולהתחיל ללכת רגיל גם אם כואב, בטענה שהכאב יעבור מעצמו.
    מה לדעתך כדאי עוד לעשות? האם הכאב יעלם מעצמו למרות שאני הולך ומכאיב לעצמי? מתי אוכל לשוב לריצה סדירה?

2. אני מבצע שכיבות שמיכה על האגרופים. אני צורך במקביל הרבה סידן וויטמין D.
    האם יש בכך גרימת נזק מסוים?
    ממש לאחר ביצוע התרגיל אני מרגיש חולשה בידיים ורעד קל בכפות הידיים. אני רוצה לדעת האם זה נורמאלי והתגובות האלה יעברו עם ההסתגלות לתרגיל.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• כאב בקרסול

דני ליבנה
    14/05/2007

שלום גיא
    תגיד לרופא שלך שהוא קצת חצוף בזה שהוא לאיודע מה יש לך ולא מאפשר לך להתייעץ עם מומחה ונוסף על כך גם לאלצלם את האזור , צילום יכול לאתר בעיות נוספות מלבד שבר יכול להיות שאתה צריך לעבור מיפוי עצמות , ולאחרמכן נותן לך נוגדי דלקת שעלולים לפגוע בכבד ובכליות ,
    ובכן אתה צריך לעבור בדיקה קלינית וגם צילום ,רצוי להתייעץ עם פיזיוטרפיסט המתמחה בתחום ררפואת הספורט , ורק לאחר מכן לחזור לפעילות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבות סמיכה

דני ליבנה
    14/05/2007

גיא שלום
    האם את הסידן אתה לוקח בצורת תוסף אם כן לאברור לי מדוע הרעד נובע מהחולשה הגובה אופינית לעומס יתר תנסה לדרג את המאמץ בצורה יותר נכונה
    בהצלחה
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אחד
    14/05/2007

קודם תודה על התשובות הענייניות.

בנוגע לסידן, אם בתוסף כוונך לכדורים - התשובה היא לא. אני משתדל לצרוך כמה שיותר סידן וויטמין D באופן טבעי באוכל, מגבינות, חטיפי אנרגיה עשירים בסידן, חלב ויוגורט.
    הרעד מופיע רק בתקופה קצרה הסמוכה לזמן ביצוע התרגילים, ואכן חל שיפור ככל שאני מסתגל לרמת הקושי.
    בכל זאת, אני מעוניין לדעת האם יכולים להווצר נזקים מסוימים בטווח הארוך כתוצאה מביצוע שכיבות שמיכה על האגרופים, אילו נזקים, והאם צריכת סידן וויטמין D יכולה למנוע נזקים אלו?
    עוד אשמח לדעת, לאילו תופעות\כאבים כדאי לשים לב, כמתריעים בפני סכנה אפשרית.

בנושא הקרסול, הספקתי כבר לבקר אצל אורתופד ששלח אותי לבצע צילום ומיפוי עצמות. אני מקווה שיוכל לאבחן במהרה מה הבעיה, וכיצד ניתן לטפל בה...

תודה,
    גיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מסידן וכפיפות מרפקים

דני ליבנה
    15/05/2007

שלום רב
    באם הסידן הוא כתוצאה מאוכל אז אין שום בעיה ואין תופעות לוואי , שכיבת סמיכה על האגרופים לא גורמת לשום נזק ,ואין שום בעיה אתה יכול להמשיך ולחזק. אגב אין קשר בין הנזקים שאתה חושש מהם ולקיחת סידן , הסידן עם ויטמין d מטרתו חיזוק העצמות
    בהצלחה
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו