שחייה וכאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחייה וכאבי גב
    נטע
    03/08/2012

אני סובלת שנים רבות מכאבי גב תחתון עם הפוגות מדי פעם (כלומר יש תקופות של חודשים עם כאבים ואז עוד כמה חודשים בלי כאבים ואז הם חוזרים וחוזר חלילה..) הבנתי ששחייה יכולה לעזור בכך ולכן אני מתכוונת להירשם בהקדם לבריכה ולהתחיל לשחות.
    רק שהשאלה שלי היא האם זה נכון ששחיית חזה אינה מומלצת במקרה של כאב גב תחתון?
    הסגנונות היחידים שאני יודעת לשחות הם חזה וחתירה. האם בגלל הכאבים כדאי לוותר על שחיית חזה ולשחות רק חתירה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחייה וכאבי גב

הוספת תגובה

• שחייה וכאבי גב - תגובה

אורן דיסקין
    04/08/2012

נטע שלום
    אחת הטכניקות המובילות בעולם בטיפול בכאבי גב גורסת שצריך להקשית את הגב לאחור מבלי להכנס לתאוריה הזו ,בסגנון שחיית החזה זה מה שקורה ולכן אין מניעה , יהיו מטפלים שיחלקו עלי אך אם נצמד לאותה תאוריה לא אמורה להיות בעיה.
    מצד שני סגנון החזה שגורם לכזו הקשתה עשוי לגרום לכאבים בגב התחתון לכן ברצוני להמליץ לך על סגנון החתירה ולנסות גם מספר בריכות בסגנון החזה ולבחון האם מופיעים כאבים או לא.
    דבר נוסף שעלי לציין , כל התחלה של פעילות גופנית נמרצת מובילה לכאבים, נסי להבחין האם אלו אותם כאבים שאת מנסה להפיג או שאלו כאבי שרירים המנסים לעבוד כפי שאת מבקשת מהם. לרקמה רכה כמו גידים,שרירים וכד׳ יש נטיה לכאוב עד להתרגלות לעומס הראשוני ולאחר מכן בכל שינוי דרסטי של העומסים לציין את ״חוסר שביעות רצונם מהעומס הכפוי״
    אני מקווה שדברי ברורים
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו