כאבי מפרקים וגידים עקב נגינה בכינור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מפרקים וגידים עקב נגינה בכינור
    ליאור
    15/08/2012

שלום,
    אני מנגנת בכינור למעלה מעשר שנים ותמיד ידעתי שנגינה ללא הקפדה ומודעות בלתי מפסקת לגוף יכולה לגרום לכאבים. ואכן, זה קרה... יש לי כאבים בעיקר ביד שמאל, בפרק כף היד ובאיזור האגודל. אני יודעת שכאב מסוג זה אומר שאני מפעילה יותר מדי לחץ ואולי מחזיקה את היד בזווית קצת לא טובה וכו' וכו' ואני צריכה ללמוד איך להחזיק נכון ולא להפעיל יותר מדי לחץ בזמן הנגינה.
    אני מנגנת כשמונה שעות ביום, ואני מאוד מודעת לכאבים ומקשיבה לגוף אבל כרגע אני משתתפת בפרוייקטים רבים והמצב שלי לא ממש נורא שמכריח אותי להפסיק לנגן, ולכן אני לא רוצה לעשות זאת.
    תהיתי, מלבד מנוחה והפחתת הלחץ בזמן הנגינה, האם אפשר לעשות תרגילים כלשהם כדי לחזק איכשהו את האיזור כך שיהיה יותר עמיד? אילו תרגילי חימום אפשר לעשות לפני ואחרי נגינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים וגידים עקב נגינה בכינור - תגובה

אורן דיסקין
    15/08/2012

ליאור שלום
    בכדי לשפר את נושא הכאבים עליך לשפר את טכניקת אחיזת הכלי, את זאת יתקן לך המורה לנגינה, לגבי תרגול; עליך לחזק את שרירי הכתף והשכמה בשני הצדדים. חשוב שתעבדי על גמישות של מפרקי הכתף ושורש כף היד. רצוי גם שתעבדי על חיזוק שרירי כף היד ע״י פלסטלינה או כדור רך
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו