שבר תלת פטישוני TRIMALLEOLAR FRACTU

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר תלת פטישוני TRIMALLEOLAR FRACTU
    שבר בקרסול
    01/05/2008

שלום,
    אני בת 28 מצב בריאותי תקין בדר"כ.

לפני 10 שבועות נפילתי ושברתי את קרסול רגל שמאל (שבר תלת פטישוני).
    עברתי ניתוח לקיבוע השבר (פלטה וחמישה ברגים בצד החיצוני ושני ברגים בצד פנימי).
    לאחר הניתוח רגלי היתה מגובסת במשך שישה שבועות (בנוסף לכך, הרופאים המתינו שבוע שלם לירידת הנפיחות בקרסול לפני ביצוע הניתוח, כך שסך הכל, הקרסול לא היה בתנועה במשך 7 שבועות).

לפני 3 שבועות, לאחר הורדת הגבס, התחלתי מייד (באותו היום), בביצוע פיזיותרפיה.
    אני מבצעת פזיותרפיה דרך קופת החולים כללית ומבצעת את התרגילים שניתנו לי אולם
    אני לא מרוצה מאינטנסיביות הטיפולים (פעמיים בשבוע בלבד, במקרה הטוב...).
    אני מאוד מודאגת מקצב השיפור בטווחי הקרסול שהוא איטי מאוד, אם בכלל.
    כרגע אני יכולה בקושי לבצע יותר מ90 מעלות ב"פלקס" (אני לא יכולה לרדת מדרגות) ויש לי צליעה בהליכה.
    כמו כן, אני מרגישה שעובדים איתי רק על טווחים שנחשבים לפונקציוניליים להליכה וירידת מדרגות ("פלקס" בעיקר וקצת "פוייט") ולא על תנועות של הקרסול כלפי חוץ ופנים, בעוד שאני מעוניינת לשפר את כל כיווני טווח הקרסול,
    אני אוהבת לבצע ספורט וחשוב לי מאוד לחזור לפעילות מלאה עד כמה שניתן. וכבר שמתי לב, השבוע כשחזרתי באישור הפיזיוטרפיסטית לשחות, שאני יכולה אומנם לשחות בסגנון חתירה וגב ( אומנם עם הרגשתהגבלה מסויימת בתנועת הקרסול) אולם אני לא מצליחה לבצע את טווח התנועה הדרוש לדחיפה ברגל לצורך שחיית חזה.

מצטערת על אורך ההודעה, אך ברצוני לשאול שלוש שאלות:

1. כיוון שאני מעוניינת לערוך פיזיותרפיה נוספת באופן פרטי. האם אתם יכולים להמליץ לי על מכון פיזיוטרפיה או פיזיוטרפיסטים עצמאיים? (רצוי באזור ירושלים אך יתכן גם במקומות אחרים).

2. האם זה נורמלי שבעקבות 7 שבועות בגבס טווחי התנועה של הקרסול יהיו כל כך מוגבלים, וכיצד אני יכולה לדעת אם זה נובע מהתקצרות גידים/ רצועות או מעצם הקיבוע שעברתי בניתוח בקרסול?

3. למיטב הבנתי, חלון ההזדמנויות לשיפור טווחי הקרסול הוא קצר מאוד וצריך להיות כמה שיותר סמוך לביצוע הניתוח. האם יש עוד תקווה לשיפור משמעותי בטווחי הקרסול בהתחשב בגילי ובכך שכבר עברו 10 שבועות מאז הנפילה?

אני מודה לכם מראש על תגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום קרסול

דני ליבנה
    01/05/2008

שלום רב
    לא מקובל להמליץ ,בעיקרון ישנם שני פיזיוטרפיסטים טובים שאת יכולה להעזר והם טובים בתחום
    בהחלט נורמלי שיהיו לך הגבלה בקרסול שנובעות מהדבקויות סביב מפרק הקרסול , הן כתוצאה מהניתוח עצמו והן מחוסר התנועה בעקבות הקיבוע בתוך הגבס עצמו כתוצאה מחוסרתנועה מתפתח קיצור בקופסית הפרק הגידים והרצועות .
    כמובן רצוי מה שיותר מהר להגיע לטווחי התנועה המלאים ולהשתמש בטכניקות טיפוליות שמקדמות מהר יותר את טווח התנועה וכמובן הרבה עבודה עצמית שלך בנוסף לטיפול שאת מקבלת בקופה .
    בהצלחה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו