EMS רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• EMS רפואי
    יעל
    15/01/2016

שלום,
    הדעות לגבי אימון ems חלוקות.
    בכתבה שראיתי, מדרד הבריאות פירסם שהמכשירין מסוכנים לצורך אימון, והם משמשים לצרכים רפואיים בלבד.

שאלתי, באיזה מסגרת/תהליך רפואי משתמשים במכשירים האלו של גירוי חשמלי של השרירים???

אני סובלת משרירים חלשים מאודד מאוד הדבר מקשה עליי ללכת או לעמוד וגורם לי לכאבים ולחוסר שינה(אני בת 25) והרופאים הנחו אטתי לחזק את השרירים, אבל ההנחיות של הליכה חצי שעה ביום קשות לי מידיי וקורעות לי את הגוף...

אז אשמח לדעת אולי אני יכולה להיעזר בשיטת הems בצורה כלשהי לפחות בהתחלה, בלי להיסתכן.

ממתינה לתגובתכם, למידע והכוונה
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    EMS רפואי

הוספת תגובה

• EMS רפואי - תגובה

אורן דיסקין
    16/01/2016

יעל שלום, השימוש ב EMS, כפי שפורסם ע''י משרד הבריאות יכול להוביל לפגיעה בכליות. הפעילות הכל כך אינטנסיבית בו זמנית גורמת לפירוק השרירים ובבדיקת דם ניתן לראות עליה חדה של אנזימים המעידים על כך כמו שקורה ב'התקף לב'. השימוש השיקומי במכשיר שכזה מכוון לפעול על שריר אחד או קבוצת שרירים אחת ולא כמו שקורה במכוני ה EMS, על כל הגוף או מספר רב של קבוצות שרירים. כלומר כשיקום הטיפול צריך להיות מאד ממוקד.
    לצערי אין ארוחות חינם כלומר לחיזוק השרירים צריך לעבוד. ציינת בפנייתך כי קשה לך מאד ללכת. האם יש לך בעיה. אובחנת כלשהי? בעיה נוירולוגית ?
    ישנו מכשיר במספר מקומות בארץ שהוא הליכון כמו בחדר הכושר אשר מורכב עליו מחוך אשר ניתן לכיוונון ובכך ניתן להפחית את נשיאת המשקל לפי הצורך עד כ 80% אם איני טועה. בצורה כזו אפשר לתרגל הליכה כאשר הרגליים נושאות פחות ממשקל גופך, השרירים עובדים וניתן לתרגל לאורך זמן ארוך יותר מאשר ללא התמיכה.
    כמוכן ניתן לנסות לצעוד בחוץ עם מקלות נורדיים אשר נותנים תמיכה מצד אחד ומפעילים את הידיים בעת ההליכה מצד שני וכך מתרגלים מספר קבוצות שרירים בו זמנית.
    תרגול לפי שיטת פילאטיס גם כן יכול להוות אימון עבורך
    אני מקווה שעניתי לשאלתך
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו