מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בשבר בעצם המסרק ה5ט.ו.ק16/01/2016
שלום,
אני בת 27 ולפני 3 שבועות וקצת שברתי את עצם המסרק ה5 (לא בבסיס). השבר אלכסוני עם תזוזה קלה של מעלה אחת או שתיים (לדברי מומחה כף הרגל שבדק אותי). לאחר 3 שבועות בהן הרגל שלי הייתה בסד גבס אחורי ללא דריכה, הרופא ראה בצילום התחלה של איחוי העצם ואישר לי להתחיל ללכת עם נעל דרקו עם הגבהה של העקב (ועם תחבושת אלסטית). עם זאת, הוא הבהיר שיש לעשות את זה בהדרגה.
אני כמובן, שמחתי שסופסוף אני יכולה לדרוך על הרגל שישר לקחתי את הנעל, עשיתי מספר צעדים במקום (תוך הסתייעות בקביים כמובן) ולאחר שהסתגלתי מחדש לתחושת הדריכה התחלתי ללכת (עדיין עם הקביים).
אני משתדלת לא לטייל ולדרוך יותר מידי על הרגל, אבל יצא לי לצאת מהבית מספר פעמים למספר שעות וללכת לאוטו או מהאוטו עם הנעל (אני הולכת די לאט עם הנעל). וכשחזרתי הביתה הרגל הייתה נפוחה שוב ועם סימני שטפי דם (הם בשום שלב לא נעלמו לחלוטין מאז האירוע). חשוב לציין שלאחר שהרמתי את הרגל ונתתי לה מנוחה לכמה שעות הנפיחות ירדה.
לא כואב לי לדרוך על הרגל בעזרת הנעל ולעיתים אני גם מסתובבת עם הנעל ללא קביים.
בנוסף, לפעמים אני נמתחת מתוך שינה וההמתחות הזו כוללת גם את כפות הרגליים והאצבעות- אני לא שולטת בזה וגם עם הגבס יצא שעשיתי את זה (אם כי התנועה הייתה מוגבלת משהו בגלל הסד).
כיוון שהסיבולת שלי לכאב היא די גבוהה (אחרי ששברתי את הקרסול עוד המשכתי ללכת עליו ולכן חלה התזוזה של העצם כנראה), אני תוהה אם אני מתנהגת בצורה טובה אל הרגל שלי.
אני חוששת שההתנהגות שלי עשויה לפגוע באיחוי שהעצם התחילה ובהמשך תהליך ההחלמה כמובן.
איך אני יכולה לוודא שאני לא גורמת לנזק נוסף לעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשבר בעצם המסרק ה5 - תגובה
אורן דיסקין17/01/2016שלום לך ט.ו.ק
כפי שאת זוכרת את הכאב בעת השבר, זהו סימן שיכול לכוון אותך האם את מזיקה לעצמך או לא. הנפיחות נגרמת בשל החזרה לדריכה לאחר מס' שבועות ללא דריכה, וזה נורמלי. הנפיחות תיפסק ככל שתוכלי לדרוך יותר וללכת יותר. לגבי הכאב זה כמובן סובייקטיבי, עדיף בכל מקרה של עלייה בכאב לתת מנוחה לאזור הכאוב.
מעבר לכך נשמע שאת משתמשת בזהירות ברגל וזה בסדר גמור,כך את מונעת סיבוכים מיותרים אחרים.
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?