שרירים ויציבה נכונה בעמידה וישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים ויציבה נכונה בעמידה וישיבה
    ליאור
    18/04/2016

שלום רב,
    רציתי לדעת לגבי שרירים תפוסים. אני יודע שיש שרירים שהם נמתחים יתר על המידה אבל מדוע שרירים תפוסים (לא מאימון כושר,אלא מיציבה לא נכונה במשך שנים),כואבים,ומדוע אם בכלל,כשמחזירם אותם למצב הטבעי שלהם,אי אפשר בבת אחת לעשות את זה.
    אני שואל כי הייתה לי יציבה לא נכונה במשך שנים בישיבה ועמידה,ועכשיו כשאני מנסה לתקן זאת עדיין לאחר כמה זמן אני חש כאב ומניח שזה בגלל שהם מכווצים.
    אשמח לדעת למה זה כואב ומדוע אי אפשר בבת אחת להחזירם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרירים ויציבה נכונה בעמידה וישיבה - תגובה

אורן דיסקין
    20/04/2016

ליאור שלום
    שריר הוא רקמה רכה ואלסטית אשר ככל שאנו מתבגרים מאבדת מהאלסטיות(גמישות) שלה. בשל היציבה הלקויה שלך לאורך שנים נוצר מצב בו צד אחד של הגוף נמתח באופן יחסי ואילו הצד השני התקצר. מתיחות לשרירים זו עבודה אין סופית אשר ההצלחה שלה איטית . כל גוף אוהב להיות במצב "הנוח" לו וזה לא בהכרח המצב "הנכון". לכן לאחר המאמץ כאשר השרירים כבר עייפים הם מעדיפים לחזור לנקודת הפתיחה " הנוחה" אך הלא "נכונה".
    אין פתרונות קסם - צריך לעבוד בזה לאורך כל החיים. לאחר קלקול לאורך שנים צריך תיקון לאורך שנים
    ניתן להעזר לדוגמא,בשיטת טיפול הנקראת 'שרוט'. תוכלי למצוא פיזיותרפיסטים מוסמכים בשיטה זו בקופות החולים ובאופן פרטי דרך האינטרנט.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ליאור
    20/04/2016

שוב שלום,
    אז כמו שהבנתי ייתכן שצד אחד של השרירים התקצר והשני התארך-האם זה באמת הכוונה גם למה שקורה בתוך רקמת השריר? האם באמת הסיבים של שריר אחד יותר צפופים מהאחר?
    -האם הכאב בתיקון היציבה מובע מכך שהם חלשים ונוצרים קרעים קטנים במתיחה למצב מתוקן? כלומר:מהי הסיבה שיש כאב בתיקון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

אורן דיסקין
    21/04/2016

איני יודע בוודאות מדוע כואב לך, 2 סיבות אפשריות:
    א. חולשה של השרירים והכאב נובע מעייפות
    ב. לחץ על עמוד השדרה בעת התיקון בשל מתח של הרקמות הרכות.
    מעבר לכך בכדי להשיב צריך לבדוק אותך
    בברכה אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו