אורתרסקופיה ברך ימין-אשמח לחוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורתרסקופיה ברך ימין-אשמח לחוות דעת
    חי
    22/06/2016

שלום בתחילת דברי אציין שאני בטיפול פיזיותרפי וגם בביקורת אצל הרופא המנתח אבל אשמח לשמוע תשובה מעוד מקור...אני בן 24 ספורטאי ,לפני שבועיים עברתי בברך ימין הטרייה קלה של מניסקוס לטרלי מניסקטומיה קלה של מדיאלי בברך ימין יום לאחר הניתוח התחלתי לבצע כיפופים ויישורים וקרח והגבה של הרגל לאחר חמישה ימים התחלתי פיזיותרפיה לאחר עשרה ימים נתנו לי לעלות על אופניים בצורה עדינה למשך חמש דקות ואז התחילה הבעיה,אני מרגיש ליד המניסקוס הפנימי הרגשה שלכמו נוזל שזז אין לי מושג אם זה דם,נוזל,משהו מהברך או משהו אחר זה פשוט מגיע בתנועה של יישור הברך לאחר כיפוף באופניים לאחר שאמרתי למטפל הוא פשוט החזיר אותי לתרגילים עדינים על המיטה,זה ממש ביאס אותי והוא אסר עלי פעילות גופנית למשך חודש ברשותכם יש לי 2 שאלות
    1.האם הסימפטום הזה זה בגלל שהעמסתי על הרגל(הליכה?,יותר מדי פיזו?,סקוטיים עדינים שביצעתי,) והאם נתקלתם פעם בזה מה זה בעצם?
    2.האם זה תקין שיש לי עוד נפיחות סביב הברך והגבלה בעיקר בכיפוף לאחר שבועיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורתרסקופיה ברך ימין-אשמח לחוות דעת - תגובה

אורן דיסקין
    25/06/2016

חי שלום
    מהתאור שלך לא ביצעת פעולות אגרסיביות בשיקום ולכן כנראה לא זאת הסיבה לנפיחות או תחושת אי הנוחות. בתקופת הזמן הזו בה אתה נמצא במהלך השיקום יש מקרים רבים של תופעות כפי שאתה מתאר. תן לתהליך ההחלמה עוד זמן. בד''כ לוקח כ 6 שבועות להחלמה מלאה. כלומר לחזרה לפעילות ספורטיבית וחיי יום יום רגילים ומלאים. חשוב לציין ששיקום של ספורטאי הוא מורכב יותר ודורש יותר השקעה גופנית מאשר של אדם שאינו עוסק בספורט.
    מאחר ועברת טיפול ארתרוסקופי בשני המניסקוסים ההחלמה מעט יותר מורכבת מ'הרגיל'.
    לגבי ההגבלה בטווח כיפוף הברך - טבעי לחלוטין מאחר ועדיין יש נוזלים בתוך הברך ויש תגובה של המפרק לתהליך הניתוח וטווח הכיפוף מוגבל לאורך השיקום יותר מאשר היישור.
    חשוב ביותר להשיג טווחי יישור מלאים תוך כשבועיים מיום הניתוח.
    חשוב לציין שהרפואה מתבססת על סטטיסטיקה ומכן תשובתי, כל מקרה לגופו ויש צורך במעקב ספציפי לגביך.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו