מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות מים ניכרת בברך לאחר ניתוח מניסקוסטל הלוי30/07/2016
5 שבועות לאחר כריתה חלקית של מניסקוס לטראלי ברך ימין (לדברי הרופא המנתח, התברר שהמניסקוס המדיאלי וה-ACL, על אף שה-MRI החווה על קרעים בהם, לא נזקקו לטיפול כלשהו).
נמצא בפיזיותראפיה וחל שיפור הדרגתי, אולם נראה שהמים בברך מסרבים להתפזר להם (או שהם עושים זאת מאוד לאט). בביקורת לפני שבוע אצל אורתופד, הוא רק אמר "לא ללכת במשך שעות" ונתן מרשם ל- Brexin 20 mg (אחרי שאמרתי לו שאני מעדיף לו לקחת כדורים מהסוג של Arcoxia, אבל הוא בכל זאת נתן לי כדורים מאותה משפחה). כבר 3 שנים שאני לא לוקח תרופות והגוף שלי לומד לרפא את עצמו. האם הכדורים-רעלים הללו גם מזרזים את פיזור המים בברך? האם ישנן דרכים נוספות (מלבד זמן) לעודד את פיזור המים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מים ניכרת בברך לאחר ניתוח מניסקוס - תגובה
אורן דיסקין31/07/2016טל שלום
הכדורים שרשם לך הרופא הם כדורים אנטי דלקתיים אשר בד''כ עוזרים להשתלט על הדלקת ובכך יעזרו גם להפחית נוזלים שהם אחת מתגובות הדלקת.
ישנן תרופות סבתא יעילות כמו - עטיפת עלי כרוב מקוררים סביב המפרק (ברך) ומסביב לכל זה, עטיפה עם ניילון נצמד לכ 60-90 דק'. ישנן דרכים נוספות עבור אותה מטרה כמו פרוסת לחם הספוגה באלכוהול ( לא ניסיתי) באותו האופן. בכל מקרה רצוי להעזר ב'חוק הכלים השלובים' כלומר לשכב כאשר הברך מעל גובה הלב. בנוסף להפעיל את שרירי הירך והשוק בכיווצים מהירים לצורך יצירת לחץ על עודף הנוזלים כדוגמת משאבה.
ניתן להשתמש גם בערבוב של משחת וולטרן עם משחת טראומיל ובתוספת משחת ונורוטון, כל השלוש נמכרות ללא מרשם. יש לכל אחת מהן תחליפים כך שזה בסדר להשתשמש במשהו דומה.
עמידה והליכה בבריכת שחיה גם היא עשויה להועיל בהורדת הנפיחות בשל הפרשי הלחץ ההידרוסטטי
ניתן להעזר בתחבושת אלסטית ולחבוש כמעט ללא מתח מאזור הקרסול ועד מעל הברך
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?