שחיקה של הסחוס בברך וריקודי עם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקה של הסחוס בברך וריקודי עם
    מיכל
    23/11/2016

בר משהו כמו 20 שנה יש לי תופעה בברכיים שלפעמים הן נתפסות לי ואני צריכה לשחרר אותן עד שיבצעו "קנאק". לפני שנים הלכתי לאורטופד והוא אמר שיש לי התחלה של שחיקה קלה של הסחוס בברכיים ושאין מה לעשות עם זה. באותה תקופה הייתי רוקדת ריקודי עם מספר פעמים בשבוע במשך כעשר שנים. הפסקתי לפני 15 שנים והיום אני רוצה לחזור לרקוד כפעם בשבוע, במיוחד שבשנים אלה לא עשיתי פעילות גופנית כלל. בנוסף התחלתי ללכת ברגל כ-40 דקות ביום הליכה רגועה. אין לי כל תופעות אחרות מלבד מה שציינתי. האם ריקודי העם יכולים להזיק לי?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחיקה של הסחוס בברך וריקודי עם

אורן דיסקין
    23/11/2016

מיכל שלום. מצב בו הסחוס נשחק הוא מצב פרוגרסיבי כלומר סביר להניח שהמצב היום מבחינת הסחוס לא טוב יותר אך מה שחשוב הוא לא מצב הסחוס אלא התפקוד שלך. במידה ואין לך הפרעה ביום יום, ואת חוזרת לכושר ע"י צעדות של כ 40 דק' מס' פעמים בשבוע סביר שתוכלי לחזור לרקוד באופן רגוע. במידה וההרקה ארוכה מ 40 דק' עדיין לא בנית כושר וסיבולת ליותר מכך. כמוכן הליכה אינה דומה לריקוד מאחר ואין בה שינויי כיוון ועומס על המפרקים כמו בריקוד לכן אני ממליץ על חיזוק שרירי הירך האגן והרגליים בנוסף להליכה . כמוכן היית מנסה לתאם ציפיות ולהבין שמאחר ולא רקדת כבר 15 שנים יהיה עליך להוריד את "החלודה" והמאמצים יהיו גדולים כך שלא תוכלי לרקוד בפעמים הראשונות לאורך זמן .
    בהצלחה.אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מה אפשר לעשות כדי לחזק

מיכל
    23/11/2016

תודה רבה על התשובה. מה אפשר לעשות כדי לחזק את שרירי הירך האגן והרגליים בנוסף להליכה כפי שציינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו