קרע בשריר השוק האחורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בשריר השוק האחורי
    אורית
    24/06/2017

שלום רב,
    לפני 6 ימים הרגשתי כאב אז בשוק ולפי האולטרבאונד יש לי קרע מלא בצומת שריר גיד של MHG בגודל 5 ס"מ עם מעט נוזל מסביב השריר. שאר שרירים של שוק אחורי שמורים.
    אני ספורטאית בת 47.
    אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר והמשך טיפול רצוי להחלמה. אני כבר יכולה לדרוך באיטיות על הרגל, האם זה מותר? ומה זה אולטרסאונד טיפולי?
    תודה רבה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר השוק האחורי

הוספת תגובה

• קרע בשריר

אורן דיסקין
    25/06/2017

אורית שלום, עפ"י בדיקת האולטראסאונד יש לך קרע בצומת בו השריר הופך לגיד ומשם ממשיך ויורד עד העקב אליו הוא מתחבר.
    כאשר שרירי השוק האחוריים פועלים הם יוצרים תנועת 'פוינט' או מרימים אותנו על קצות האצבעות.
    כאשר השריר/גיד קרוע יש מגבלה לבצע תנועה זו( תלוי במידת הקרע) הכח נחלש עד כדי אי יכולת ביצוע.
    מאוד חשוב שאורטופד יראה אותך בהקדם עם תוצאות הבדיקה וימליץ לך על העומס המותר לך להעמיס על הרגל. האם ללכת עם סד (מגף מיוחד). האם ללכת על עקבים (בכדי להפחית את הצורך בתנועה הנ"ל) האם לא לשאת משקל כלל ולהעזר בקביים.
    אולטראסאונד טיפולי הוא מכשיר המבוסס על גלי הקול שבפיזיותרפיה משתמשים בו לטיפול ע"י מיקרו מאסאז' שגלי הקול יוצרים על הרקמה .
    לאחר ביקורת אצל הרופא אני ממליץ לך להגיע לפיזיותרפיה לצורך הכוונה של שיקום מלא.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו