מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בשריר השוק האחוריאורית24/06/2017
שלום רב,
לפני 6 ימים הרגשתי כאב אז בשוק ולפי האולטרבאונד יש לי קרע מלא בצומת שריר גיד של MHG בגודל 5 ס"מ עם מעט נוזל מסביב השריר. שאר שרירים של שוק אחורי שמורים.
אני ספורטאית בת 47.
אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר והמשך טיפול רצוי להחלמה. אני כבר יכולה לדרוך באיטיות על הרגל, האם זה מותר? ומה זה אולטרסאונד טיפולי?
תודה רבה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בשריר
אורן דיסקין25/06/2017אורית שלום, עפ"י בדיקת האולטראסאונד יש לך קרע בצומת בו השריר הופך לגיד ומשם ממשיך ויורד עד העקב אליו הוא מתחבר.
כאשר שרירי השוק האחוריים פועלים הם יוצרים תנועת 'פוינט' או מרימים אותנו על קצות האצבעות.
כאשר השריר/גיד קרוע יש מגבלה לבצע תנועה זו( תלוי במידת הקרע) הכח נחלש עד כדי אי יכולת ביצוע.
מאוד חשוב שאורטופד יראה אותך בהקדם עם תוצאות הבדיקה וימליץ לך על העומס המותר לך להעמיס על הרגל. האם ללכת עם סד (מגף מיוחד). האם ללכת על עקבים (בכדי להפחית את הצורך בתנועה הנ"ל) האם לא לשאת משקל כלל ולהעזר בקביים.
אולטראסאונד טיפולי הוא מכשיר המבוסס על גלי הקול שבפיזיותרפיה משתמשים בו לטיפול ע"י מיקרו מאסאז' שגלי הקול יוצרים על הרקמה .
לאחר ביקורת אצל הרופא אני ממליץ לך להגיע לפיזיותרפיה לצורך הכוונה של שיקום מלא.
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?