מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמצאה עקמת קלה מאוד וצלע בולטתספיר15/06/2008
שלום,
אני ספיר ואני בת 16,
אני כבר התיעצתי איתך לגבי המצב שלי שאני חוששת מעקמת.
אני חוזרת על מצבי- יש לי צלע שמאל בולטת יותר מימין, וחזה שמאל יותר שקוע מחזה ימין, ושכמה שמאל יותר גדולה קצת מימין, וגב קצת כואב שאני מתכופפת או עומדת עמידה ממושכת.
היום הייתי אצל האורטופד.
הוא אמר לי שיש לי עקמת קלה מאוד של 5% (5 מעלות), ושאין קשר בין העקמת הקלה שיש לי לבין הצלע השמאלית שבולטת.
הוא אמר שהצלע שבולטת זה בגלל שהמבנה צלעות שלי הוא לא עגול וסגור, אלה שאחת הצלעות (השמאלית) יוצאת קצת החוצה. ציינתי למעלה שחזה שמאל שלי יותר שקוע מימין- האם בעיה זו קשורה לעקמת או לדבר שיש לי בצלעות?
בבקשה תעזור לי, מאוד מציק לי לראות את הצלע שלי שהיא בולטת ואני מתביישת ללכת עם הבגד ים שלי. אולי האורטופד טעה והצלע הבולטת קשורה לעקמת הקלה שיש לי? יכול להיות מצב שבגלל עקמת של 5 מעלות הצלע קצת יוצאת החוצה? כי כך זה נראה...
בבקשה תעזור לי.
האורטופד הפנה אותי לפיזותרפיסט לעשות תרגילי בטן וגב, וגם שאני ישחה פעמיים בשבוע במשך שעה. הוא אמר שזה יחזק לי את הגב.
אתה אמרת לי בהודעות קודמות, שאם יש עקמת קלה, אז ניתן לתקן אותה ולישר את הגב. האורטופד אמר שזה לא יתקן אלא רק יחזק את הגב. האם זה אומר שתהיה לי עקמת קלה כל החיים?
ומה בקשר לצלע הבולטת שאני לא סובלת אותה? אני יצטרך לחיות עם זה? אני ממש שונאת את זה ואני מתביישת ללכת עם חולצות צמודות ובהירות ועם בגדי ים, זה הורס לי הכל הצלע הזאת! מה אני יכולה לעשות?
האם יש משהו לעשות בקשר לצלע חוץ מניתוח? האם יש מצב שזה קשור לעקמת הקלה שלי ואפשר לתקן את זה ושהיא לא תבלוט? האם אין לי מה לעשות חוץ מלחזק את הגב והבטן?
אני מצטערת שיצא לי טקסט ארוך, אני פשוט נואשת ונמאס לי..אני ממש רוצה עזרה.
הדבר שאני הכי רוצה זה בטן שטוחה בלי צלע מגעילה שתבלוט...בבקשה בבקשה תייעץ לי..
תודה,
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
דני ליבנה15/06/2008שלום ספיר
אני מבין שהיית אצל אורטופד אבל לא כלכך ברורה אבחנה שלו את צריכה לגשת לאורטופד אופיזיוטרפיסט שמבין בנושא לא כל אורטופד מבין בנושא לא ברור לי מה זה שהצלעות לא עגולות אני חוזר יש לבצע צילום מלא של כל עמוד השדרה ואז אפשר להגיע למסקנה שיש או אין עקמת בדרך כלל דפורמציה בצלעות נובעת מסיבוב של החוליה בעמוד השדרה , כך שלאנראה לישהאבחנה רצינית תגשי לאורטופד מומחה לנושא עקמת
בברכה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?