מפרק מפורק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפרק מפורק
    חסוי
    01/09/2008

נולדתי עם מפרק ירך (שמאל) "מפורק" . בתור תינוקת, סידרו לי את זה ומאז מעולם לא הרגשתי שום דבר, עד....ליומולדת 40, לפני כמה חודשים. התחילו לי כאבי-תופת וצליעה. הפסקתי כל פעילות למשך זמן מה, ולאט לאט הכאבים פחתו. מאוד חסרה לי הפעילות, ובייחוד היוגה. כמו כן נאמר לי שעלי לחזק את השרירים סביב המפרק. עשיתי קצת תרגילים וזה עזר במידה רבה. לפני כשבוע חזרתי ליוגה אינטנסיבית. ההרגשה נהדרת, אך הכאבים במפרק הירך חוזרים, בייחוד לאחר הפעילות אך גם תוך-כדי, וכמובן גם הגמישות בצד השמאלי פחותה בהרבה מצד ימין. (למרות שכל החיים, כאמור, לא היתה לי שום בעיה!!!) אני חוששת שאני מזיקה לעצמי ע"י היוגה, אך מצד שני אני ממש ג'אנקית של יוגה ונורא קשה לי עם המחשבה על לוותר עליה לגמרי... ושאלתי....: האם יש אפשרות שרק תנוחות מסויימות מזיקות לי, ושלעומת זאת תנוחות אחרות עשויות אפילו לחזק ולהיטיב עם תופעת "המפרק המפורק"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפרק מפורק

הוספת תגובה

• כאבים במפרק שמאל

דני ליבנה
    04/09/2008

שלום רב
    כפי שציינת בסוף יכול להיות שתנוחות מסוימות מגבירות כאב במפרק , לפי הבנתי את יכולה להמשיך ביוגה אולם , תבדקי איזה מהתנוחות מגבירה כאב ואם אותה תנוחה לא להגיע לסוף הטווח
    פעילות לחיזוק שרירים ושיפור טווחי תנועה חשובים לך
    בברכה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו