חוסר איזון בתפוצת משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון בתפוצת משקל
    ליאור
    04/09/2008

שלום לכולם, שמי ליאור בן 20 מרעננה, ובכיתה ח'-ט' (גיל 13-14) שברתי את הקרסול שלי פעמיים (קרסול שמאל). בפעם הראשונה חציתי אנכית את פעמון ימין כמעט לגמרי, והיו צריכים לקבע לי את השבר עם פלטינות באופן זמני, כי השבר חצה כרית גדילה. פעם שניה הייתה כחצי שנה לאחר השיקום, ובה שברתי שוב את פעמון ימין באותו מקום, ושברתי את העצם שמובילה לפעמון שמאל בחלקה העליון (שבר אופקי). היה לי גבס פשוט בפעם השניה, ועד היום יש לי בעיית גמישות במקום, אך אני מתפקד בלי שום בעיה או עזרים (בלי קביים וכ'ו) עד כאן תיאור של הפציעה. מאז הפציעה רגל שמאל "הוזנחה", ומירב המשקל שלי סוחבת רגל ימין. זה לא הפריע לי עד שלא מזמן התחלתי לרוץ, ולאחר כשבועיים של ריצה של כ-4 ק"מ כמעט יומיומית, באמצע הריצה הייתי מאבד תחושה בכף רגל ימין. ברגע שבאופן מודע הייתי מעביר יותר משקל לרגל שמאל, החוסר תחושה נעלם כלא היה. השאלה שלי היא כזו - אילו תרגילים אני יכול לעשות כדי להשוות את תפוצת המשקל בין 2 הרגליים בצורה הכי טובה, מעבר ל"לנסות להעביר משקל אליה" בריצה. אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון בתפוצת משקל

הוספת תגובה

• איזון בנשיאת משקל

דני ליבנה
    04/09/2008

ליאור שלום רב
    את משקל גופנו אנו מחלקים על שני הרגלים ולא מפיצים ,חלק מתהליך השיקום הוא ללמד להעביר משקל בצורה נכונה ומאוזנת בין הרגלים ישנם תרגילים שמלמדים כיצד לעשות זאת ,רצוי שהפיזיוטרפיסטית במקום שטופלת תלמד אותך , כמו צריך לברר האם איבוד התחושה נובע מלחץ על שורש עצב בגב או אולי בכף הרגל .
    בברכה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו