מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מעניינת על כאבי גבמשה אופניק20/09/2008
אני גר בארה"ב וסובל מכאבי גב מזה מספר שנים, בבדיקות שונות של רופאים אין ממצא פתולוגי. הכאבים הם במספר נקודות באמצע ובגב התחתון, בעיקר על גבי העמוד שידרה (בעיקר באמצע וגם למטה) ולפעמים בגב התחתון בצדדים. הכאבים מתרחשים בעיקר בישיבה, אם אני שוכב על הגב אז הכל בסדר, אם אני שוכב על הבטן אז אני חייב כרית מתחת לבטן, אחרת מתחילים כאבים. שינה על הצד היא תקינה ולא יוצרת כאבים. הישיבה היחידה ש"נוחה" לי, כלומר לא יוצרת כאבים, היא ישיבה על כיסא מנהלים, כשהכיסא נטוי אחורה בזווית של כ-135מעלות. זווית נמוכה יותר, כגון 90 מעלות, יוצרת לי כאבים עזים. במצב של כאבים עזים, הדרך היחידה להקל על הכאב היא בביצוע קנאק בגב, לצד ימין ולשמאל, לאחר מכן ישנה הקלה משמעותית לפחות לחצי שעה עד שעה מביצוע הדבר הזה. אני נוהג די הרבה ברכב, וזה יוצר לי כאבים עזים במיוחד, שום דבר לא עוזר, לא כריות ולא כלום. פיזיוטרפיה משפרת קצת את הכאבים, במהלך הטיפול הפיזיוטרפי לימדו אותי תרגילים שלא כל כך עוזרים, אבל בטיפול האישי של כמה דקות בכל פעם, הפיזיוטרפיסטית מצאה לי נקודות בולטות בעמוד השידרה, לחצה עליהן ולאחר מספר טיפולים הנקודות נעלמו, כלומר נכנסו בחזרה לעמוד השידרה. הבעיה היא שלטווח הארוך אי אפשר לעשות פיזיוטרפיה כל החיים. לאחרונה אישתי החלה לטפל בגב שלי על ידי ביצוע עבודה דומה למה שהתבצע במכון הפיזיוטרפיה וחל שיפור, ברצוני לדעת ממה נובעת הבעיה וכיצד אפשר לפתור אותה לטווח הארוך? (ברור לי שאתם לא יכולים לתת תשובה מדויקת, אבל חשוב לי להבין ממה נובעת בדרך כלל הבעיה של כאבי גב כאלה ומה הן בדיוק אותן נקודות שיוצאות מעמוד שידרה ושניתן להכניסן בעדינות בחזרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
דני ליבנה24/09/2008שלום רב
אין מספיק אינפורמציה הבעיה יכולה לנבוע ממספר סיבות צריך לראות גם רדיולוגיה עקרונית הבעיה יכולה להיות כתוצאה מבעיה שרירית מה שנקרא lumbar instability יכולה להיות על רקע דיסקוגני כפי שאמרתי חסרה אינפורמציה ,בהתאם לבדיקה אפשר גם לבנות מודל של טיפולפיזיוטרפי תואם ואז גם יבוא השיפור
בברכה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?