מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלי צעד ראשון? טרום הליכה? המלצות?דנה21/12/2008
שלום, בני הולך כבר חודש, הוא בן שנה ושלושה חודשים. מרוב ההמלצות השונות כבר אבדתי. חלק טוענים שכדאי נעל טרום הליכה, חלק שילך יחף וחלק ממליצים לרכוש נעלי צעד ראשון כדוגמת אלפנטן. אציין כי יש לו כף רגל גדולה וכשמדדנו לו אלפנטן צעד ראשון, נאמר לי כי הגודל המקסימלי הינו 22, ואכן נראה כי הנעל בול עליו ולא הייתי רוצה לרכוש כזו. מה ההמלצה שלכם ואנא מסרו הסבר כדי שגם אבין. תודה, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעד ראשון
דני ליבנה22/12/2008שלום רב
במדור זה איננו נותנים המלצות ספציפיות למקרה זה או אחר ,המטרה היא להאיר ולהסביר ולא לתת פתרונות שיחליפו רופא או פיזיוטרפיסט , משום שכל מקרה הוא לגופו של ענין ,עקרונית כף הרגל בתהליך של למידה ושיפור יכולת נשיאת המשקל על כף הרגל במידה ואין בעיה ספציפית בכף הרגל , בבית אפשרלשלב בין הליכה יחפה לבין נעל טרום הליכה זה שומרעל גמישות כף הרגל אף על פי שהליכה על רצפת אבן ישרה לא בדיוק תורמת להליכה אבל לאחר תקופה כן כדאי לרכוש נעל שתתן תמיכה נאותה למפרי כף הרגל
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליצעד ראשון
אורן דיסקין23/12/2008דנה שלום,בניסיון לתת מענה טוב יותר ביררתי עם אורטופד ילדים המתמחה גם בכף רגל של מבוגרים ותשובתו היתה שנעליים נועדו להגן על כף הרגל מפני פגיעה של חפצים והטבע שהאדם יצר, לדבריו כף רגלנו נועדה להוליך אותנו ללא כיסוי וכך הטבע יצר אותנו,עובדה שיש המון אנשים ההולכים עד יומם האחרון מבלי לנעול נעל או דמוי נעל. במקרים מיוחדים הוסיף המומחה כאשר כף הרגל אינה יציבה (בשל מחלות או דפורמציות וכד' )יש צורך בנעל גבוהה ומייצבת בכדי לאפשר לפעוט לצעוד. אני מקווה שהוספתי עוד משהו לדבריו של דני
בהצלחה אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?