מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברך ימין, אגן וגב תחתוןהדר14/03/2007
דני שלום,
הנני בת 24.5. בילדותי הייתי מתעמלת בהתעמלות קרקע ואתלטיקה קלה (אך הרופא סבור כי אין קשר). לפני שנתיים רצתי ונפלתי עם כל משקל גופי על שתי הברכיים. עבר זמן והכאבים לא איחרו לבוא. הלכתי לאורטופד שלא טרח בכלל לבדוק אותי וישר הפנה אותי לפיזיותרפיה. בחרתי שלא ללכת וטסתי לדרא"מ למשך 5 חודשים ועשיתי לא מעט טרקים. (בזמן הטיול הכאב לא היה מורגש כ"כ) חזרתי מהטיול לפני שנה בדיוק ואז הכאבים התחילו להחמיר בהדרגה. מאז הייתי אצל אורטופד (אפילו עוד אורטופד לחוו"ד נוספת), עשיתי צילומי רנטגן (גם לגב), מיפוי עצמות, טיפלתי פעמיים בדיקור סיני, הלכתי לפיזיותרפיה בקופ"ח ואוסטואופתיה בוינגייט (4 מפגשים בכל תחום) ואז הפסקתי למשך חודש וחצי את שניהם. בנוסף עשיתי טיפולי ספא. האורטופד נתן לי אתופן 400 מ"ג (שלא ממש עזר - לקחתי רק כמה פעמים בזמן התקף), סבר כי יש לי שחיקת סחוס ובעיה במינסקוס וכי אין לי קימור בעמוד השדרה בכלל וכי הוא ישר לחלוטין וכי אולי יש לי פריצת דיסק ובנוסף הפנה אותי לארטוסקופיה אך בחרתי שלא ללכת (בהמלצת האורטופד השני) ובנוסף לפיזיותרפיה. עם הזמן, התחילו הכאבים בגב (חוליות L4 ו - L5) ובאגן (החל מספטמבר האחרון). ההשפעה היא לאורך כל הרצועה הלטראלית. הכאב בברך הוא בעיקר בפטלה.
לפני שבוע, התחלתי לעשות פילאטיס (מזרן) וחזרתי לטיפולי הפיזיותרפיה והאוסטואופתיה (פעם בשבוע).
אני בהחלט מרגישה שיפור במצבי אך אני עדיין סובלת מכאבים וכל תנועה הכי קטנה שעלולה להיות חדה - מביאה אותי למצב של התקף כאבים בלתי נסבל. אני בנוסף משתדלת לבצע אחר תרגילים בבית שקיבלתי מכל הגורמים הנ"ל וללכת עם ברכית.
לאחר כל הרקע המייגע הזה, כמה שאלות לי אלייך:
1. מה הנזק העלול (אם בכלל) להיגרם לי במידה ואבצע ארטוסקופיה? מה אורך תקופת השיקום? כדאי לי לבצע בכלל ארטוסקופיה? האם זה יכול לפתור את בעייתי אחת ולתמיד?
2. האם כל הטיפולים הנ"ל יביאו אותי למצב בריאותי תקין או שזה משהו לכל החיים?
לתשובתך בהקדם אודה,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וברכיים
דני ליבנה15/03/2007הדר שלוםרב
ארטרוסקופיה , הארטרוסקופיה הינו ניתוח לכגל דבר כמוכל ניתוח עם הסיכונים הכרוכים בכך , ארטרוסקופיה בפני עצמה אינה מספיקה ,יש צורך לעבור תהליך שיקומי של הברך ,אורך השיקום הוא קצר באופן יחסי במידה ואין סיבוכים מיוחדים ,ארטרוסקופיה כדאי לבצע במידה ויש מימצאים המצדיקים ניתוח ,מצבך הבריראותי ישתפר במידה ותתמידי בטיפול ,וגם את תקחי אחריות על גופך אולם באם בכל פעם את עושה טיפול ומפסיקה זה לאיעל וחבל על הזמן והכסף ,בכל מקרה אם את נכנסת לתהליך טיפולי תתמידי בו לאורך זמן ואז גם תראיתוצאות
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?