מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע מלא ושיחזור צולבתביל06/03/2009
בת 49, צולבת קרועה קרע מלא, אינני ספורטאית, אבל אוהבת ללכת לטייל רגלית... האורטופד מתנגד לשיחזור משום שה ארבע ראשי יעשה את העבודה כלשונו, ומה יקרה כשימלאו לי 70? האם אוכל לסמוך על האבע ראשי? גם אם הברך פחות או יותר יציבה, האם העובדה שהמיניסקוס נשחק בכל זאת עקב העדר הצולבת לא צריך לשכנעני לעשות שיחזור ? האם העובדה שבפזיוטרפיה השגתי ישור מלא של הברך אבל אין נעילה אחרי חודשיים וחצי... לא מחייבת שיחזור או שהמשך פזיוטרפיה יתקן זאת? אני יודעת כמה ארוך שיקום שיחזור אנא, ענו על שאלותי כאילו השיחזור אורך נניח חודש,! מה אז היה ההמלצות? אני מוכנה לעמוד בקשיי השיחזור. ועוד פרט...שינויים כונדרו... שכחתי את המושג, בסחוס הפיקה דרגה 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור צולבת
דני ליבנה06/03/2009שלום רב
נושא שחזור הצולבת הינו שנוי במחלוקת לאנשים לאחר גיל 40 הדעות לשני הכיוונים , ישנם מקרים לאחר קרע צולבת שהברך יציבה וישנם מקרים שלאחר קרע צולבת קדמית הברך אינה יציבה ולא תמיד ידועה הסיבה , לכן באירופה וגם בחלק מארצות הברית ,שאם אתה מעל 40 והברך יציבה יש לעשות טיפולי פיזיוטרפיה , לחיזוק לא רק הארבע ראשי אלא שרירים נוספים ושיפור התאום ביניהם וכן שיפור תחושה תוך מפרקית ,עם הברך יציבה תהליך שחיקת המיניסקוס והסחוס לאמתגבר יותר מאשר בברך רגילה ,הבעיה כאשר הברך בורחת ,אז שחיקת המיניסקוס והסחוס מתגברת ,עלמנת להגיע לנעילה יש להמשיך טיפול , אבל את יכולה למצוא אורטופד בטוח שיהיו לא מעטים שישמחו לנתח אותך כפי שאמרתי ישנה יותר מגישה אחת ,שינוייםכודרו ליים אלה שינויים בסחוס המפרקי שיש לכולם.
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?