כאבים באזור עצם השוקה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור עצם השוקה...
    א'
    06/03/2009

התאמנתי זמן רב בכיתה יא' יב' לקראת הצבא לאחר שנה ו8 חודשים היתה לי תחושה של כאב באוזר עצם השוקה קצת מתחת לברך ובאזור התחתון של עצם השוקה בחלק הפנימי, הכרתי פציעות ספורט ומיד הפסקתי את האימונים ונבדקתי ולא נמצא משהו מיוחד במבנה חוץ מפלטפוס ממש ממש קל עשיתי מיפוי עצמות ולא נמצא משהו חריג. הכאבים הלכו ובאו בצורה לא כל כך ברורה אחרי מנוחות של חודש, לפעמים הכאבים קצת במנוחה קצת בריצה גם לא עקבי וברור, החלטתי לעשות הפסקה ממש ארוכה בחודש 9 של שנת 2008 עד עכישו כמעט ולא עסקתי בכלל בריצה,קפיצה או ספורט שיכול לפגוע בעצם השוק אבל עדין עבדתי על השרירים גם ברגלים וגם בגוף (ללא משקולות), בתקופה האחרונה הכאב מופיע קצת בריצה וכאשר אני לוחץ באזורים מוסימים. רציתי לשאול, האם אחרי חצי שנה כמעט של מנוחה מוחלטת מאימונים הפציע לא נעלמה לגמרי יש אפשרות שהדבר יחלים בכלל? האם כדי להיבדק שוב אצל אורטופד, פשוט העצה שאני מקבל בכל פעם היא לנוח ולא לעשות מאמץ כזה או אחר. אם אני יחזור להתאמן במצב העכשוי הכאבים יחזור שוב למה שהיו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור עצם השוקה...

הוספת תגובה

• כאבים בעצם השוקה

אורן דיסקין
    07/03/2009

א' שלום ,הבעיה שאתה מתאר חוזרת הרבה, אצל אנשים המתאמנים ומעמיסים על עצמם לצורך הכנה קדם צבאית או לפני תחרויות ריצה ארוכות כמו מרתון וכו' .אמנם במיפוי עצמות לא נמצאו סימנים ל"שברי מאמץ" יתכן שהם ברמה כה קלה עד שלא הותירו חותם ,לצורך הקלה אכן ממולץ לנוח, אך לא להפסיק פעילות ,כפי שעשית בדיוק- כלומר המשכת לחזק שרירים. יתכן שתרגול חיזוק שרירי הישבן אשר יגרמו לסיבוב חיצוני של הירך ובכך גם את הברך והשוק, יקלו על מצבך. כמוגם מדרסים אשר יוסיפו לשיפור היציבה שלך מכיוון כף הרגל.
    שים לב לנעליים שאתה רץ בהן- האם הן עדיין בולמות זעזועים וכן על המשטחים עליהם אתה רץ.עדיף במצבך לרוץ על משטחים רכים יותר כמו חול ים או כורכר ופחות כבישים
    בהצלחה
    אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו