ניתוח לאחר שבר בטיביה ובטיביה פלאטו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לאחר שבר בטיביה ובטיביה פלאטו
    עדי
    26/03/2009

שלום,

אני בת 26 ולפני כחודשיים עברתי ניתוח בעצם הטיביה ובטיביאל פלאטו כתוצאה משבר. בניתוח שמו לי פלטה ארוכה עם ברגים ממעל הקרסול ועד הברך. מאז אסור לי לדרוך על הרגל ואני עושה פיזיותרפיה ועובדת עם מכשיר cpm. מהניתוח אני עם סד עשוי בד ומוטות ברזל בצדדים לאורך כל הרגל והרופא אמר לי כי עלי להיות עם הסד בלילה וכאשר אני נעה מחוץ למיטה. פיזיותרפיסטית שהגעתי אליה לאחרונה אמרה לי כי היא לא מבינה למה אני עדיין נעה עם הסד וכי לדעתה אין צורך בסד כיוון שצריך כמה שיותר לכופף את הברך. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה המטרה של הסד עבור הניתוח הספציפי שעברתי והאם אני אכן יכולה להפסיק להשתמש בו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר בטיביה

דני ליבנה
    26/03/2009

שלום רב
    מטרת הסד הנה למנוע תנועה בברך וכתוצאה מכך תזוזה של קטעי השבר חודשיים אחרי השבר עקרונית צריך להיות חיבור אלא אםישנו מצב של השהיה באיחוי השבר , בכל מקרה צודקת הפיזיוטרפיסטית ,חשוב להניע את מפרק הברך והקרסול משום שחוסר תנועה במפרקים יגרמו לנוקשות ולהתארכות השיקום יש צורך לבדוק שישנו איחוי ואפילו איחוי חלקי ובלי שום קשר חשוב להפעיל שרירם לשפר טווחי תנועה .
    בהצלחה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו