צןלבת ומינסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צןלבת ומינסקוס
    ביל
    28/03/2009

קרעתי באופן מלא צולבת ברגל שמאל אני אחרי חודשיים וחצי פזיוטרפיה,מכופפת ומיישרת , דורכת ללא כאבים, אין כבר בריחות ברך, לעיתים חוסר נוחות בברך או כאב קל אחרי מאמץ גדול מזה האחרון, עכשיו נתגלה קרע במיניסקוס בנגדית כנראה בגלל העומס שהפעלתי על הרגל הנגדית,
    לא היו בעיות ישור וכיפוף, הדלקת והנפיחות ירדו אין כאבים בדריכה קצת כאב בכיפוף מלא, וכן במדרגות, כיוון שברגל זו יש לי וולגוס מעט מוגבר ושינוי ציר ברך אם כי על גבול התקין... הומלץ לי לא לעשות ארטרוסקופיה למיניסקוס ברגל זו בגלל הוולגוס, הטענה שכל שינוי במנח הברך כתוצאה מארטרוסקופיה תחריף את המצב של הברך ושל שחיקת הסחוס, יש לי בשתי הברכיים שינויים כונדרו.... במדור צידי דרגה שתיים. מה דעתכם על ההמלצה לא לגעת ברגל הזו?

ואם בכל זאת אטפל במיניסקוס איך לעזאזל אני אמורה לשקמה בפזיוטרפיה, הרי להעמיס משקל על זו עם הקרע בצולבת יגרום מן הסתם לקריעת הסחוס גם שם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צןלבת ומינסקוס

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס

דני ליבנה
    29/03/2009

שלום רב
    התשובות אינן חד משמעיות בעקרון במידה והקרע ברגל הנגדית כמעט ואינו מפריע כדאי לחכות עם האררוסקופיה היות ועדין זו הברך הדומיננטית לעומת הרגל עם הקרע בצולבת ישנם מצבים שהברך מסתדרת גם עם טיפול שמרני כמובן שכדאי לטפל בה במסגרת הפיזיוטרפיה , שינוים בסחוס יש בכל גיל ולכל אחד כך שלא זו הבעיה במידה וחלה התדרדרות במצב הברך יש מקום לחשוב מחדש אבל כעת כדאי להשאיר את המצב כמו שהוא ולעקוב
    בברכה
    דני ליבנ ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו