תרגילים לשברי מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילים לשברי מאמץ
    ליאת
    07/08/2009

שלום,
    יש לי שברי מאמץ בכפות הרגליים שפשוט לא מחלימים ומזה שנתיים אינני עושה ספורט
    והשרירים ברגליים חלשים מתמיד. אשמח מאוד ואודה אם תוכלו להמליץ על תרגילי פזיותרפיה
    אפקטיביים לכפות הרגליים ע"מ לתרום להחלמת שברי המאמץ ובכלל לחיזוק הרגליים.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לשברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

אורן דיסקין
    08/08/2009

ליאת שלום לא ציינת כיצד נרכשו שברי המאמץ והאם הם קרו בעקבות פעילות גופנית. בכל מקרה חיזוק כללי של הרגליים יכול להעשות בחדר הכושר תחת השגחה של מדריך מוסמך ועליך להמנע מקפיצות ריצה וכד' אשר גורמים לאימפקט על עצמות כף הרגל ועלולים להכאיב שוב, לגבי תרגילים לכפות הרגליים - נסי לתפוס חפצים בעזרת האצבעות של כף הרגל ולהרים אותם מהרצפה לדוג' מגבת,עפרונות ,גולות,אטבים וכו' כך שרירי כף הרגל יעבדו.
    לגבי הטיפול בשברי מאמץ ישנו טיפול שנעשה על חיות אך גם בצה"ל בודקים אותו על שברי עצמות כף היד - אולטראסאונד למשך 20 דק' בעוצמה נמוכה ללא תזוזה-יש הוכחות על איחוי זריז של השברים וקיצור זמן איחוי, כמוכן באחד ממועדוני הכדורגל בארץ ניסו זאת בהקשר של שברי מאמץ של השחקנים וגם שם ניצפו תוצאות טובות.
    בקופות החולים עדיין לא משתמשים בזאת וכן רוב האורטופדים לא מכירים בכך. ישנו מכשיר שניתן לשכור(לצערי איני יודע היכן) בשם הקסוגן -השכירות יקרה,אשר בהסבר פשוט לתפעול יכול לשרת אותך,הבעיה היא לדעת היכן בדיוק ממוקמים השברים,בכדי שהטיפול יהיה מדויק.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ כפות רגליים

ליאת
    08/08/2009

היי אורן,

השברים הופיעו תוך כדי פעילות הליכה מאומצת שעשיתי לפני למעלה משנתיים, עם נעליים לא טובות במיוחד. הם עשו רושם לעיתים כמחלימים ואז שוב והתפתחו לעוד ועוד מקומות למרות שלא אימצתי את הרגליים חוץ מפעילות יומיום סדירה. כיום הכאבים באים אפילו לפעמים במנוחה ותוך כדי ישיבה מורגש עומס וכאב בעצמות הקטנות של כפות הרגליים. הכאב שהיה בקרסולים גם החמיר לדרגה חדשה בעקבות מדרסים חדשים.

טיפול האולטרסאונד, נשמע מעניין מאוד אבל לא ריאלי כמו שאמרת.
    ולגבי חיזוק בחדר הכושר - אני לא יכולה לעשות אופניים/דחיפת משקולות ע"י הרגליים שכן כמו שאמרתי אפילו בישיבה זה כואב ומאותת. ככה שכל תרגיל שאני מכירה פשוט נראה לי בלתי אפשרי לביצוע.

האם יש תרגילים בשכיבה/פיזיותרפיה שניתן לעשות והם בטיחותיים לגב התחתון?

שוב תודה על התשובה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברימאמץ

דני ליבנה
    09/08/2009

האם שברי המאמץ אובחנו במיפוי
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

ליאת
    09/08/2009

כן ואפילו אז עוד היו רק קצת ממה שנוצרו עכשיו.
    דרך אגב, אני בת 29 ומשקלי תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שבר מאמץ

דני ליבנה
    09/08/2009

שלום רב
    שבר הליכה קשור בדכ לפעילות מאומצת מעבר לנורמה ולאורך זמן ,לעדותך את לא עוסקת בפעילות גופנית ועדין ישנם כאבים בכפות רגליים ,יש מקום לבדיקה מעמיקה להוסיף בדיקת סי טי ואולי מיפוי עדכני נכון להיום ואז להחליט על האבחנה והטיפול
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזיותרפיה

ליאת
    09/08/2009

תודה על התשובה אבל העניין הוא כלל לא באבחון/חוזר, שכן האבחנה היא כזאת ונשארה כזו במשך כשנתיים ויותר בכל פעם כשהלכתי לאורטופדים (שלושה וכמה ביקורים אצל כל אחד). כך גם נשארו ההמלצות - לעשות פעילות רגילה וזה יעבור עם מנוחה.

לגבי מיפוי חוזר/CT הרופא אומר שאין צורך כיוון שהרי אין צורך של ממש למפות אותם כי הרי "אין לו גם כך מה להציע לעשות בנדון פרט למנוחה וזמן".

במשך השנתיים ביקשתי הפנייה לפיזיותרפיה והוא מתעקש שאין טיפול לשברי מאמץ ואין כזה דבר וזה פשוט יעבור במנוחה ואני צריכה לתת זמן. אבל זה לא עובר, זה רק החמיר ואני אמנם לא רופא - אבל ברור היה לי שזה מה שהולך לקרות שכן שרירים חלשים לא יישאו בעומס ויעבירו את העומס לעצמות.

בהחלט יש פיזיותרפיה לחיזוק רגליים אז אינני מבינה למה הוא מתנגד לתת הפנייה לפיזיותרפיה "כי אין לזה טיפול" וכמוהו לצערי המון רופאים שנתקלתי בהם שמזלזלים בפיזיותרפיה ולא רוצים לתת הפנייה בכלל בטענה שפיזיותרפיה לא עוזרת וזה סתם. (אגב,לי זה עשה פלאים עם פריצת דיסק ולכן) אני בטוחה שיעזור לי לחזק את הרגליים ולחזור לפעילות עם הזמן.

לכן החלטתי לפנות אליכם ולשאול --
    האם כן אתם יודעים שישנו טיפול פזיותרפי מתאים /תרגילים ספיציפיים שתוכלו להמליץ לי עליהם?? כל דבר שאוכל לחזק את השרירים ברגליים/כפות (באופן עדין שלא ייפגע בגב)?

שוב תודה רבה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד פזיו...

עדי
    14/01/2010

אם הבנתי נכון את שכתבת, מדובר על חוסר החלמה של שברים די ישנים. במקרים אלו, יש צורך לבדוק אספקטים נוספים במיוחד בשל היותך אישה. חשובה מאד בדיקת צפיפות עצם, פרופיל הורמונלי וייעוץ דיאטנית. העדר החלמה למרות מנוחה מעלה את השאלה האם משהו מפריע להחלמה.
    הפרעה יכולה להווצר בשל אוסטאופורוזיס מוקדם,כן,גם אצל צעירות ובמיוחד אצל רזות מעשנות ולא מאוזנות הורמונלית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

דני ליבנה
    15/01/2010

שלום רב
    האבחון של שברי מאמץ נקבע עלסמך מיפוי עצמות או קביעה קלינית של אורטופד ללא מיפוי
    קצת מוזר שנתיים של שברי מאמץ ללאשום פעילות גופנית.
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו