שאלה קרע בארבע ראשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קרע בארבע ראשי
    אורן
    09/08/2009

מסתבר שיש לי קרע בשריר, עשיתי צילום של רנטגן, והנה התוצאות:
    להלן ממצאי בדיקה על קולית של רקמות רכות של הירך הימנית באפקסט הקידמי של הירך הימנית:
    ניתן לראות קרע גדול לאורך כבערך 5.9 ס"מ עם הצטברות נוזלית בין הסיבים.
    לציין שנראה קרע חלקי יתכן מדובר על שריר רקטוס פמוריס.
    בנוסף ניתן לראות ממצא הפראקוגני המטיל צל, לא קולט בדופלר צבע, קליפיקציות האם מדובר אקוסטי במיאוסיטיס אוסיפיקנס?

הייתי מעוניין לדעת את הדברים הבאים:
    1. אפשר פירוש לעברית את מה שנאמר פה?
    2. האם כל זה יוריד לי בפרופיל?
    3. שמעתי שדרוש ניתוח על מנת לטפל בזה, זה נכון? או שדרושה אך ורק פיזיוטרפיה?
    4. האם כדאי לי לחזור לפעילות גופנית מלאה? האורטופד אמר שאני אחזור לפעילות רק בתחילת ספטמבר, אבל אני מפחד לגרום עוד נזק, ואיזה סוג פעילות מומלץ?

תודה רבה, שיהיה המשך יום מצויין!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קרע בארבע ראשי

הוספת תגובה

• קרע בשריר הקוודריספס

אורן דיסקין
    10/08/2009

אורן שלום,שריר הרקטוס פמוריס הוא אחד מארבעת הראשים של שריר הארבע ראשים. קרע בגודל 5.9 ס"מ הוא קרע די נרחב אך מעבודתי עם ספורטאים הם מצליחים לחזור לפעילות תחרותית מלאה , לגבי הפרופיל איני יודע להשיב {אם תרצה תוכל להוריד פרופיל ואם תעדיף תוכל להסתיר את המידע הנ"ל מהצבא}
    ממצא היפראקוגני הוא ממצא אשר מעיד {אם איני טועה} על נוזל באזור - מאד הגיוני זהו כנראה שטף דם מהקרע.
    הביטוי מיוסיטיס אוסיפיקנס נועד להגדיר האם השט"ד הפך למסוייד כלומר במקום רקמה רכה יהיה שם פס מסויד-אחרי זה צריך לעכוב בעוד מספר שבועות בבדיקת אולטראסאונד נוספת. בכל מקרה אני חושב שעליך לעבוד סדרת טיפולים בפיזיותרפיה בכדי לשפר את אורך השריר לחזק אותו לאחר הפגיעה ולהחזיר לך את הביטחון בו
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורן
    11/08/2009

אבל השאלה שלי לגבי השריר הוא האם זה יפריע לי בהמשך התפקוד וזה לא יחזור לעצמו?
    ואם ציינתי את זה לצבא, רוב הסיכויים שיורידו לי? חשוב לציין שאיני מעוניין שיורידו לי.
    ומה לדעתך הגורם לקרע? זה שבר מאמץ?

תודה רבה אורן ושיהיה לך יום מצויין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר

אורן דיסקין
    14/08/2009

אורן שלום כפי שעניתי לך יש הרבה ספורטאים ברמות הגבוהות ביותר של הספורט המתחרים עם קרעים בשריר זה או אחר ובוודאי שחקני כדורגל עם קרעים בשריר הקוודריספס אשר מתפקדים ללא מגבלה. לגבי צה"ל איני יודע מהי המדיניות לכן אין לי תשובה בנושא. קרע בשריר אינו שבר מאמץ אלא כשמו, קרע בשריר, אשר נגרם כתוצאה מכשל נקודתי של קבוצת סיבי שריר בפעולה המסויימת שביצעת בעת הנזק. שבר מאמץ הוא הסבר מופשט של סדקים בשכבת המעטפת של עצם(פריאוסט) אשר קורית בעקבות עומס חוזר על עצמות (כף רגל, ירך) או משיכה של השריר המחובר לעצם את המעטפת הנ"ל
    מקווה שעניתי לך
    לבריאות
    אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו