מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה וכאבים בברךרונן27/03/2007
שלום. אני בחור בן 23 ועד לפני כמה חודשים הייתי רץ מדי שבוע קרוב לשלושה / ארבעה פעמים ,מרחק של 5-6 קילומטרים במהירות די גבוהה. הייתי עושה חימום לפני הריצה שכלל מתיחות וריצה בת 200 מ' לחימום הגוף בסך של 10-15 דקות ,ואז התחלתי את הריצה. גם לאחר הריצה הייתי עושה את אותו הדבר. לפני כשבעה חודשים , במהלך ריצת ערב שביצעתי ,הרגשתי כאבים במרכז הברך עד כדי כך שאם עכשיו אני ארוץ 300 מ' אני ארגיש כאבים עזים. בכל פעם שאני מקפל את הרגל אני שומע קליקים ,אבל לא סתם קליקים אלא קליקים תמידיים (תחשבו שאם יש לכם דלת בבית שתמיד מרעישה ,וכל פעם שתפתחו אותה היא תשמיע את אותו הרעש ,זה בדיוק מה שאני חש ושומע בכל פעם שאני מכופף את הרגל).
עשיתי צילומים ,עשיתי פיזוטראפיה , עשיתי הכל .אין לאף רופא שהלכתי אליו טיפת מושג ,וזה מה שהכי משגע אותי. הם עוד אומרים לי "הצילומים לא מראים כלום , אין לי מה לומר ,הכל בסדר איתך". ועוד מציעים לי לחזור לשגרת היום שלי.
אשמח לחוות דעתך בעניין .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
דני ליבנה27/03/2007רונן שלום
אני מתרשם שהכאב ממוקם במרכז הברך הוא מתגבר במהלך ריצה וכן בזמן כיפוף הברך, אמנם קשה להעריך בצורה כזו אולם אני משער שמדובר בכאב המופיע במפרק שבין הפיקה לעצם הירך
כנראה שמדובר במנח פיקה בעיתי , דבר הגורם להתגברות הכאבים , במיוחד בזמן מאמץ לדעתי ,יש
לבצע מיפוי עצמות או בדיקת c t של הברכיים על מנת לברר הבטים נוספים .
בכל מקרה הטיפול הפיזיוטרפי הינו הטיפול היעיל והנכון לבעיה זו רק שהוא צריך להיות מדויק מקיף ויעיל , כן יש לבצע בדיקה כוללת של כל הרגל.
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
דני ליבנה27/03/2007רונן שלום
אני מתרשם שהכאב ממוקם במרכז הברך הוא מתגבר במהלך ריצה וכן בזמן כיפוף הברך, אמנם קשה להעריך בצורה כזו אולם אני משער שמדובר בכאב המופיע במפרק שבין הפיקה לעצם הירך
כנראה שמדובר במנח פיקה בעיתי , דבר הגורם להתגברות הכאבים , במיוחד בזמן מאמץ לדעתי ,יש
לבצע מיפוי עצמות או בדיקת c t של הברכיים על מנת לברר הבטים נוספים .
בכל מקרה הטיפול הפיזיוטרפי הינו הטיפול היעיל והנכון לבעיה זו רק שהוא צריך להיות מדויק מקיף ויעיל , כן יש לבצע בדיקה כוללת של כל הרגל.
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני תראה
רונן27/03/2007עשיתי כבר מיפוי עצמות וMRI של הברך (!) ,אולם הרופא המאבחן של הMRI וגם הרופא האישי שלי , פשוט לא רואים כלום. הם אומרים שהכל בסדר לפי הצילום ,אבל כאן עולה השאלה - אם הכל בסדר לפי הצילום אז מדוע כאשר אני רץ ,אני מרגיש כאבים במרכז הברך ? מדוע כאשר אני מכופף את הרגל אני שומע רעשים תמידיים ?
דני ,תבין שפשוט אין לאף אחד מושג מה הבעיה ,ואני לא מדבר על חודש חודשיים שאני חוקר את הבעיה .אני מדבר על חצי שנה פלוס.
אני פונה אליך מכיוון שכבר אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות . אתה יכול אולי להפנות אותי לרופאים או אנשים שיכולים לעזור לי יותר ?
תבין לאיזו רמה הגעתי ,הרופאים אומרים לי שאין לי כלום לפי הצילום ואני יכול לחזור לשגרת החיים היומית שלי. בוא אני אשאל אותך שאלה ,אם הייתי אומר לך שממחר לא תוכל לעסוק שוב ברפואה ובתחום שלך בגלל ש... ,מה היית אומר ?
תודה רבה על התגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
דני ליבנה28/03/2007רונן שלום
אני מבין שעשית m r i ומיפוי ללא מימצאים , ובכן אתה צריך להבין שיש מימצאי רנטגן וי ש מימצאים קליניים , שלא בהכרח הם תמיד חופפים , לכן כפי שאמרתי לך הבעיה שלך על פניה נראית בעית איזון שרירי בגפה התחתונה ,וטיפול פיזיוטרפי יכול לשפר לך את המצב , לאנראה לי שעוד אורטופד יפתור את הבעיה .
בברכה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?