מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בעקמתיעקב25/09/2009
שלום, אני סובל מזה עשרות שנים מעקמת של כ-20 מעלות (חוט השדרה בצורת S), ומפלטפוס.
לאחרונה נבדקתי ע"י אורטופד ולהלן תמצית ממצאי הבדיקה:
"הליכה עם ליסט והגבלה בתנועות גב. צילום ע"ש מותני ואגן - עקמת ניוונית ניכרת (שינויים ניווניים קשים בע"ש מותני)"
הומלץ לי להתחיל טיפול פזיותרפיה, אבקש לברר האם כל פיזיותרפיה תתאים או שעדיף לבצע אותה אצל פיזיותרפיסטים שהתמחו בגב, יציבה, וכד',
כמו כן אבקש לברר האם מומלצת חגורת גב בזמן בצוע פעילות ספורטיבית, לפני פעילות המאמצת הגב וכד') ומה הקריטריונים לנעליי הליכה המתאימות למקרה שלי (אודה להתייחסות לפרמטרים הבאים: נעליים רחבות מהרגיל (להכנסת מדרסים), בולמי זעזועים, עקב רחבה ושטוחה, נעליים קלילות עם סוליות רכות ויסקו-אלסטיות, הקשחה סביב העקב, נעלי אפוס, נעלי MBT וכד'),
בברכת גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
אורן דיסקין26/09/2009יעקב שלום
אדם הסובל מעקמת עשרות שנים גופו הסתגל למצב וכך הוא מסתדר,השינויים הניווניים קורים לכלל האוכלוסייה ומזהים אותם רק כאשר נעשית הדמיה (רנטגן או MRI, CT) עפ"י רב הדמיה נעשית כאשר אדם מתלונן על סימפטום כלשהו כמו כאבים או סימנים נוירולוגיים כמו "נימול" ,"זרמים" ,ירידה בתחושה וכד'... לכן בטיפול הפיזיותרפי יש להתרכז בשינויים האחרונים שקרו אותם ניתן לשפר, בכל מקרה ליישר את עמוד השדרה שלך,לא ניתן בעזרת פעילות שמרנית אלא (ואת זה אני רוצה להדגיש) להחזיר אותך למצב לפני הכאבים בעטיים פנית לאורטופד.
לגבי הפלטפוס מדרסים טובים בנעליים יוכלו להכניס את כפות הרגליים (בעת נעילת הנעליים בלבד) למנח נכון יותר דבר אשר ישפיע גם על מפרק הקרסול ומשם ישפיע על הברך והירך ואף על הגב . לצערי אין פתרון קסם אך אם יפחיתו את הכאבים שלך שהופיעו לאחרונה ע"י מדרסים תרגילים ופיזיותרפיה תחוש הרבה יותר טוב.
לגבי אבחון הליסט- זוהי הגדרה של הטיית עמוד השדרה בעקבות ניסיון של הגוף לברוח מלחץ של דיסק על אחד העצבים היוצאים מעמוד השידרה בגב התחתון יתכן שזוהי בעייתך האחרונה ובה צריך להתרכז בטיפול.
התמחות ביציבה היא אכן מקום טוב להתחיל בו.
חגורת גב אמורה לשמש במצבים בהם עמוד השידרה זקוק לתמיכה נוספת משום ששרירי הבטן אינם מסוגלים למלא את תפקידם כראוי וכן שרירי הגב אינם חזקים מספיק- לכן עדיף לעבוד על חיזוק מאשר להיתמך בגורם חיצוני כמו חגורת גב.
כאשר מכניסים מדרסים לנעל צריך להוציא את המדרס המקורי של הנעל כך שבכדי לדעת את המידה עליך לקבל תחילה את המדרסים ואז ללכת איתם לחנות הנעליים. כמוכן המדרסים מתקנים את העיוותים של כף הרגל כך שהנעל צריכה להיות "נייטראלית" כלומר ללא תמיכות בצד הפנימי או החיצוני של העקב,אחרת יהיה תיקון על תיקון.
משקל הנעל חשוב בעיקר לאצנים אשר רוצים לקזז זמן בריצה . כמובן שנעל כבדה יותר מקשה על ההליכה, אך המדובר בעשרות גרם הבדל ולכן לא משמעותי.
עפ"י רוב נעל קלילה תומכת פחות בכף הרגל ואולי זה פחות טוב עבורך.
אני מקווה שעניתי על כל שאלותיך
בברכת בריאות טובה וגמר חתימה טובה
אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בעקמת...
יעקב26/09/2009אורן תודה על תגובתך המהירה והייסודית, הדבר היחידי שעדיין לא ברור הוא האם עלי להעדיף נעל עם עקב רחבה ושטוחה לשיפור היציבות כפי שהומלץ לי במכון האורטופדי (מאותה סיבה הומלץ גם על כריות חיזוק קשיחות מסביב לעקב) או שעדיף לבחור נעל כגון MBT או אפוס והאם אכן יש עדיפות לסוליות ויסקו-אלסטיות, בתודה ובברכה, יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?