טונוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס
    בן
    11/10/2009

נולדתי פג 6.5 חודשים עם C.P ועברתי בערך 6 ניתוחים לשיפור ההליכה עד גיל 12 כמו:סיבוב העצם ברגל,הארכת גידים וכו'.. היום אני בן 18.5 ולפני בערך 3 שנים שמתי לב שיש לי טונוס מאוד גבוה ברגליים ההרגשה היא שיש מתח מאוד גבוה בשריר הירך בקרוב לברך בשני הרגליים.
    אני הייתי בפיזיותרפיה לפני 3 שנים והפזיותרפיסט שאל אותי אם יש לי טונוס ועניתי לו שלא כי באמת לא היה לי. השאלה שלי היא האם הטונוס הגבוה הזה עובר ,נעלם,,מתאזן באיזשהו גיל כי אני רואה שזה בעיקר קורה לילדים בגילאים 8-10.
    והאם ניתן לאזן את הטונוס בדרך אחרת,כי כל חוסר איזון כמו התאמצות פיזית מעלה פיתאום את הטונוס לרמה גבוה מאוד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טונוס

הוספת תגובה

• טונוס גבוה

דני ליבנה
    11/10/2009

שלום רב
    אחד המאפינים ללילדי cp הוא טונוס גבוה חלק ממטרות הטיפול ב cp הנה הפחתת טונוס אונכון יותר נרמול הטונוס ,אחת הבעיות בפגיעות אלו לשמור על רמת טונוס נמוכה עי תרגול נשיאות משקל וכדומה במקרים של טונוס דוצדדי spastic diplegia המשך טיפול ותרגול בהחלט יכול להפחית את הטונוס בצורה משמעותית ,אבל לאלהעלם לחלוטין.
    בהצלחה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו