נוזלים בברך-שאלה לרופא ישראלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים בברך-שאלה לרופא ישראלי
    ריטה
    05/11/2009

אני בארה"ב , איבחנו לי מים בברך ימין על ידי בדיקת MRI לפי הבדיקה המים עמוק בתוך הברך. תוצאות הבדיקה הגיעו לשני רופאים -אורטופדים שניהם אמרו שצריך לבצע ניתוח ...השאלה שלי 1-אם ניתן לטפל בבעיה ללא ניתוח?
    2- האם עמידה ממושכת על הרגליים מחמירה את המצב?
    אשמח מאוד לקבל תגובה מרופא ישראלי... תודה רבה ריטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מים בברך

אורן דיסקין
    05/11/2009

ריטה שלום ,תופעת "מים בברך " היא למעשה צורת הגנה של הגוף על מפרק הברך ע"י ייצור מוגבר של נוזל סינוביאלי לצורך יצירת הרחבת המפרק (JOINT) ובכך להקטין את המגע בין משטחי המפרק כלומר להפחית חיכוך בין עצם הירך (FEMOR) לעצם השוק(TIBIA) אין בכך להסביר מהי הבעיה . נוזלים מרובים בברך יכולים לנבוע בשל קרע במניסקוסים או נזק לרצועות הצולבות וכן סיבות כמו אוסטאוארטריטס - דלקת במפרק הברך ועוד' בעיות נוספות לכן איני יכול להשיב לך מבלי לדעת יותר פרטים כמו לדוג' מהו הניתוח המוצע
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אורן דיסקין שלום,

ריטה
    08/11/2009

בהמשך לשיחתינו....תודה רבה על התגובה... הניתוח שהציעו לי לעשות -או בעצם אין ברירה אחרת, זה הכנסת מצלמה קטנה לתוך הברך- ע"י 3 חורים מצידי הברך זאת אומרת ללא פתיחת הברך ושאיבת נוזלים .. זה נקרא :Meniscus Surgery
    הרופא המנתח הוא בעצם האורטופד...האם זה ניתוח מסובך?...האם כדי לבצע את זה בישראל?
    ולמה נאמר לי שלאחר הניתוח צריך לשבת בבית שבוע +לעבור פיזיותרפיה במשך חודש אחרי הניתוח ..?
    תודה רבה לך על התייחסותך למקרה שלי-פשוט אין עם מי לדבר כאן בארה"ב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב, אני בת 25

ריטה
    08/11/2009

זה נגרם מעמידה ממושכת על הרגליים-כיוון שזה לא תורשתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בברך

אורן דיסקין
    08/11/2009

ריטה שלום, ראשית איני דר' אני פיזיותרפיסט עם תואר BPT שנית עודף הנוזלים יפחת בעקבות הניתוח . ניתוח הארתרוסקופיה הינו ניתוח נפוץ ישנם אורטופדים רבים המומחים לכך ואין סיבוכים רבים (כמובן שיש סיבוכים כלליים כמו בכל ניתוח אחר וכן ספציפית לברך) נסי לקבל מהרופא את כל המידע המעניין אותך ויש אתרים רבים המסבירים בצורה טובה מהו התהליך.
    MENISECTOMY זהו ניתוח הנועד לטפל בקרעים שנוצרו במניסקוסים שהם רקמת סחוס בעלת תמס' תפקידים בתוך הברך ובמידה והם קרועים הם גורמים להפרעה וכאבים וכן עודף נוזלים בברך.
    לאחר הניתוח על המטופל לעבור טיפולי פיזיותרפיה בכדי להחזירו ליכולת הליכה ריצה ותפקוד יומיומי אחר אשר מבחינת הזמן לוקח כחודש ואף יותר. תלוי במהלך השיקום. איני יכול ייעץ לך היכן לעבור את הניתוח אך בישראל זהו ניתוח נפוץ כך שבארה"ב וודאי שיש מומחים לכך,קבלי המלצות ממכרים וחברים לגבי מנתח .
    לגבי גילך הוא מעט צעיר שיגרם נזק כזה ללא טראומה אך צריך לטפל במצב ואם ניתוח הוא הפתרון שיעבור לך בקלות
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו