זקוק לעיצה טובה לטיפול בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק לעיצה טובה לטיפול בברך
    יונתן
    11/12/2009

לפני 4 שבועות נפצעתי במהלך משחק כדורגל בברך כאשר ניסיתי לשנות כיוון והכנסתי את הרגל בטעות לבור שהיה בדשא וכתוצאה מכך הברך עשתה Hyper extension.
    היו לי כאבים אדירים בהתחלה אבל אחרי מנוחה והרבה קרח הם פחתו באופן ניכר ותוך יום או יומיים כבר יכולתי לצלוע להנאתי על הרגל.
    כרגע אני יכול להפעיל כוח על הברך בתרגילי רגליים שונים (סקאווט, דדליפט וכו') אבל אני מצליח ליישר את הרגל רק עד כדי 99% ולכופף עד בערך 90 מעלות, מעבר לכך יש לי כאבים חזקים מאוד.
    בנוסף, כאשר אני מנסה לרוץ אני מרגיש כאבים ואחרי זמן מסוים הברך "מתקשה".
    הייתה לי נפיחות קלה ביותר בהתחלה ועכשיו יש מדי פעם נפיחות כמעט בלתי מורגשת.
    הייתי אצל אורטופד ששלל קרע ברצועות וגם אולטרה סאונד ששלל קרע (מלבד ב ACL שאותה הוא לא יכול לראות)

האם יש לכם איזו עיצה איך לשפר את המצב והגדיל את טווח התנועה?
    תוך כמה זמן אני יכול לצפות לחזור לשחק?

תודה רבה רבה
    יונתן 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בברך

אורן דיסקין
    12/12/2009

יונתן שלום
    אני שמח בשבילך שנשללה האבחנה של קרע ברצועה אך לא ציינת לגבי המניסקוסים, יתכן שהם כן נפגעו ואת זה צריך עדיין לברר. בכל מקרה טווח התנועה שלך בכיפוף מוגבל ולא תקין כמוגם הטווח ביישור לכן עליך לגשת לטיפול והדרכה שלצערי דרך האתר קשה מאד לעשות
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל

יונתן
    12/12/2009

אילו יכולתי ללכת לפיזיוטרפיסט כנראה שלא הייתי מנסה לקבל תשובות בפורום לא?

ברור לי שאין כמו בדיקה וטיפול אצל פיזיוטרפיסט במקרים כאלה וגם יש לי ניסיון מוצלח מאוד בטיפול כזה אבל כרגע מסיבות שונות זו לא אפשרות כרגע והפיזיוטרפיסטים של הקופה נחשבים בעיני הרבה פחות מעיצה טובה של מומחה שאפשר, אני מקווה, לקבל בפורום.

לנקודה, אכן יש לי סיבה טובה להניח שיש פגיעה במיניסקוס, גם בגלל ההגבלה בכיפוף וגם מפני שכשאני מנסה לרוץ אני מרגיש כאילו חסר לי בולם זעזועים בברך ויום אחרי כל הפעמים שניסיתי לרוץ (כ-3 פעמים) מאז היתה לי תחושה של התקשות ונפיחות בברך.

הבנתי ממקורות שונים שצריך ללחוץ על הברך באמצעות תחבושת אלסטית או מגן כלשהו אם רוצים להמשיך ולעסוק בספורט עם פציעה במיניסקוס, בהנחה שבכך אכן מדובר, האם תוכלו להמליץ על מגן ספציפי (או, נגיד סוג של מגן)?

ושוב, באיזה תרגילים (אם בכלל) כדאי להשתמש בשביל להגדיל את טווח התנועה (ליישר אני יכול כמעט לגמרי אבל לכופף יש לי כאבים חזקים אחרי 90 מעלות)?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך

אורן דיסקין
    15/12/2009

יונתן שלום . גם למומחים יש קושי לטפל דרך האתר לכן עליך להגיע לטיפול,בו ישפרו את טווח התנועה שלך לכיפוף וליישור בעזרת עבודת ידיים ומכשור נוסף ולצערי באינטרנט זה לא מתאפשר.
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו