הסבר על שרירים בכתף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר על שרירים בכתף
    משה
    08/02/2010

שלום שאני שוכב על הגב ידיים למעלה- שמוריד כל יד לאט הצידה (כאילו למצב צלב) מחזיק משקולת קלה או חפץ איזה שרירים וגידים עושים את הפעולה בכתף ? מה שמם?.י 2)איזה סיפטומים ו מגבלות יש אם רק נמתחים? 3)ואיזה שנקרעים חלילה? תודה על ההסבר הממצה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על שרירים בכתף

הוספת תגובה

• תשובה

גל
    11/02/2010

אני יכולה לענות על השאלה הראשונה- השרירים שעובדים בתנועה זאת הם האדוקטורים של הזרוע שפועלים אקצנטרית (כלומר מתארכים תוך כדי התנועה) וזאת כדי לבלום את היד ולהגן עליה מנפילה (כי בלעדיהם הזרוע הייתה נופלת לרצפה עקב כוח הכובד)... למעשה כוח הכובד פועל פה אבל העבודה שנעשית עם משקולת ובצורה איטית מחזקת את השרירים הנגדיים כדי להגן.... מדובר על פקטורליס מג'ור, בייספס ראש ארוך (עוזר)....
    מקווה שעזרתי...
    ולגבי שאלה 2,3- אני לא כל כך הבנתי למה הכוונה בנמתחים, אבל לגבי נקרעים יהיה כאב, הגבלות בתנועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר אנטומי

דני ליבנה
    11/02/2010

האתר מיועד לעזור לאנשים לתת טיפים שיקדמו בנושאים הקשורים בבעיות מערכת התנועה ישנם מספיק ספרים ואתרים שיעזרו לך להבין את האנטומיה והקינמטיקה של התנועה
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו