כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    tomer
    17/04/2010

שלום,

אני בן 23 ונמצא עכשיו בטיול בחו¨ל ולאחר כחודשיים וחצי של טיולים וטרקים עם משקל על הגב התחלתי לחוש כאבים חזקים בשתי הברכיים - בעיקר מסביב לפיקה אבל גם מקרין לכיוון הקרסול והירך באזור הרצועות של הברך.
    אני יכול להזיז את הברכיים באופן מלא, והן לא נראו נפוחות אפ פעם.

הכאבים מגיעים בעיקר לאחר מאמץ פיזי אבל לא לאחר מאמץ גדול - סחיבה של משהו לכמה שניות, ריצה קלה למרחק של 5 מטרים או הליכה של 10 דקות יכולות להשבית אותי לחצי יום.
    הכי כואב בערב לפני השינה (לאחר שהברכיים עייפות מהיום שעבר) אבל הכאב לא מפריע לשינה.
    בנוספ אין השפעה של חום/קור על הכאבים.

אני נח כבר חודשיים בחו¨ל (ללא טיולים, רק מאמצים קלים) והכאבים לא עוברים.

הלכתי למיון וקיבלתי כדורי דיקלופנק לשבוע שלא עזרו.
    לאחר מכן הלכתי לאורטופד פרטי שהפנה אותי לצילום רנטגן - שהיה תקין לחלוטין.
    הוא אבחן לי בעיית נוזלים בברכיים ורשם לי עוד כדורי דיקלופנק מסוג אחר לשבוע והפנייה לפיזיותרפיה לשבוע.

כרגע אני לאחר מספר טיפולי פיזיותרפיה שכוללים טיפולים בקרח, מגנטים, חשמל, אולטראסאונד ותרגילי חיזוק - ואין שום שיפור במצב.
    הפיזיותרפיסטים ממליצים על עוד 2-3 טיפולים ובעיקרון מחכים שהכאבים יחלפו ואז לפי דעתם אני אצטרך רק להתמיד בתרגילי החיזוק ולאט לאט אני אוכל לחזור לטייל.

אני יודע שצריך להתמיד בפיזיותרפיה, אבל לאחר חודשיים מנוחה, אני לא ממש רואה את האור בקצה המנהרה...

- האם יש סיכוי שמדובר במשהו אחר מ"מים בברך" שיכול להיות שהרופאים פה מפספסים?
    - האם יש אופציות טיפול אחרות בבעיה?
    - כמה זמן לדעתך יקח שיקום במידה ומתמידים בטיפולים?
    - במידה והכאבים יחלפו, ואני יתמיד בתרגילי החיזוק, האם אני יוכל לחזור ללכת, לרוץ, לטייל עם/בלי משקל בלי לפגוע בברכיים?
    - האם יש הארכת לכמה זמן יש להמשיך לנוח אחרי שיחלפו הכאבים? (לפני החזרה למאמץ פיזי).

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים לאחר מאמץ של טיול

אורן דיסקין
    19/04/2010

תומר שלום
    כפי הנראה נוצר לך עומס ע"ג גיד הפיקה וסחוסי הפיקה אשר גורמים לכאב. לצערי אין פתרונות קסם וכל מה שתארת שהפיזיותרפיסט מציע לך הוא נכון גם לשיטתי. אין אפשרות לאומדן זמן אך כאשר הבעיה תחלוף עפ"י רוב לא ישארו מגבלות. יהיה עליך להמשיך לחזק את שרירי הרגליים בכדי שהמצב לא יחמיר חזרה.
    דיקלופנק היא תרופה אנטי דלקתית וכמו כל תרופה הן אינן משפיעות על כולם וגם לא באותה מידה.
    במידה וזה לא נעשה אני ממליץ לנסות גם תנועתיות של הפיקה(מוביליזציות-MOBILIZATION OF PATTELAׂ) וכן מתיחות של שרירי הירך הקדמיים- הקוודריספס , האחוריים - hamstrings ,שרירי העכוז-gluteus וכן חיזוק של שרירי העכוז.
    בסך הכל נראה שאתה בידיים טובות ואכן לזמן תפקיד חשוב בהחלמה שלך
    בהצלחה והנאה בטיול
    אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו