בקע דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע דיסק
    רויטל
    18/04/2010

שלום

אני בחורה בת 23 שסובלת כבר 5 חודשים מכאבים בגב תחתון שעברו גם לרגליים. הייתי אצל אורטופד שראה בצילום CT בקע דיסק גדול L4-5 מרכזי גדול וכן המיסקרליזציה L5 משמאל וכן עקמת קלה.

הפתרון שהאורטופד הציע הוא פיזיוטרפיה בלבד וכדורים במהלך הטיפול

הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של כל זה לגבי המשך חיי, האם יש צורך בניתוח? ואיזה סוג עבודה מומלץ יותר בישיבה או עמידה?
    האם הכאבים ימשכו לכל החיים, אין אפשרות לטפל ולהחזיר את המצב לקדמותו אפילו חלקית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

אורן דיסקין
    19/04/2010

רויטל שלום
    פריצת הדיסק הגדולה כפי הנראה היא זו הגורמת ללחץ על חוט הדרה ולכאבים המוקרנים לכיוון הרגליים
    הסקרליזציה היא למעשה חיבור בין החוליה המותנית התחתונה L5 לבין עצם הסקרום(עצה) זהו דבר מולד ואין מה לעשות כנגד זה. לגבי העקמת יתכן שהיא נובעת מסקרליזציה זו אך לא בהכרח. כל זמן שהכאבים ברגליים נסבלים ואין חולשה של שרירי הרגליים אין ירידה בשליטה על הסוגרים(שתן וצואה) ואין ירידה דרמטית בתחושה של הגפיים התחתונות עדיף טיפול שמרני כמו פיזיותרפיה ולא ניתוחי- זהו המוצא האחרון.
    איני יכול לצפות את משך זמן הכאבים אך עליך ללמוד לחזק את שרירי הליבה שלך - שרירי הבטן לעבוד על גמישות ותנועתיות ולהתמיד בכך למשך של חייך.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו