מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בירךדנה10/06/2010
שלום,
כשיש שחיקה במפרק ירך כואב בחלק העליון של הירך.
אני מבינה שזו תוצאה של הדלקת במפרק עצמו, אבל ברצוני
לדעת אם אפשר בדיוק מהו הכאב הזה, האם זו דלקת שהתפשטה
מן המפרק לגידים ולשרירים המקרבים ?
הפיזיותרפיסטית שלי אומרת שזו הקרנה מהמפרק אבל לא יכולה
להסביר לי בדיוק מה קורה שם.
אני יודעת שזו לא העברה עצבית, כלומר: לא במובן הזה של הקרנת כאב.
אם זו דלקת שהתפשטה לגידים ולשרירים המקרבים זה מעודד, כי אז
אפשר לטפל בה ולנסות לדכא אותה חלקית לפחות, למרות שברור לי שהבעיה
לא יכולה להפתר כי הקרום הסינוביאלי מתגרה כל הזמן בגלל חסרון הסחוס.
תודה על כל הסבר או המחשה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
אורן דיסקין13/06/2010ל ר. שלום ,בהמשך לשאלתך לגבי האולטראסאונד גופנו בנוי מסוגים שונים של רקמות אשר שזורים אחד בשני ומשפיעים אחד על השני. לגבי הקרנת כאב ממקור עצבי (כמו שמדובר בעמוד השדרה) יש מצבים בהם גורם כלשהו בעמוד השדרה כמו דיסק,מפרק או רקמה אחרת יוצרת לחץ על שורש העצב(הלחץ נגרם לעיתים ממגע ישיר או מבצקת הנוצרת כתגובה ללחץ) אשר מצידו אינו אוהב לחץ ומגיב בצורה קיצונית לגירוי. במקרה כזה העצב המגורה ליד עמוד השדרה מעביר אותות לאזור הגפיים ואנו חשים כאילו הבעיה בכלל בגפיים למרות שהלחץ נמצא בעמוד השדרה עצמו.
אם נדמה את עמוד השדרה לארון חשמל ,בין החוליות יוצאים חוטי החשמל(עצבים) לכיוון מכשירי החשמל (שרירי הגפיים) ,כאשר יש לחץ במוצא של חוט החשמל והכבל מתקפל הוא עשוי ליצור "קצר" , לפי המטפורה הזו ה"קצר" היא ההקרנה של הכאב בגפיים .
לגבי כאב מוקרן ממפרק אמנם אין לחץ ישיר על עצב אך לחץ על רקמה רכה או בתוך המפרק מועבר כאות חשמלי ע"י העצבים לעמוד השדרה ומשם למוח, בשל תרגום כזה או אחר לעיתים אנו מרגישים כי הכאב אינו מוגבל רק למפרק אלא מופיע גם בסביבתו וכי אין ביכולתנו להצביע במדויק היכן מוקד הכאב.
אנו ממליצים תמיד לנסות טיפול שמרני לפני הניסיונות התרופתיים או הכירורגיים שהם מנת חלקם של הרופאים אך לעיתים אין מנוס וצריך תרופות. יש מוצרים המקלים מאד על כאבים ממקור מפרקי הנובעים משחיקת הסחוס חלקים תוספי מזון (לא תרופות) וחלקם תרופות עם מרשם רופא, כמוכן יש תרופה המופיעה כזריקה המשפיעה טוב על מפרקים עם שחיקת סחוס
מקווה שעניתי וכי הדברים ברורים
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוד השאלה
דנה14/06/2010תודה רבה על תשובתך . למדתי ממנה רבות.
אני שואלת ספציפית על הכאב בקדמת הירך (קרוב למפשעה מלפנים)
שהוא כאב נלווה שמוכר לכל מי שסובל משחיקה במפרק הירך.
הכאב הספציפי הזה בקדמת הרגל - מהו ?
התחושה היא של דלקת באותו מקום.
ולגבי האולטרסאונד - אם הוא חודר מספר סנטימטרים זה בהחלט יכול
לכסות את האיזור עליו אני מדברת שהוא לא עמוק כמו המפרק עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בירך
אורן דיסקין14/06/2010לר. שלום
מאחר והכאב נמצא בקדמת הירך באיזור המפשעה צריך לבדוק האם יש שם שרירים או גידים הכואבים בעת פעולה שלהם. אם התשובה חיובית יתכן מאד שהטיפול באולטראסאונד יקל על הכאב אך אם מוקד הבעיה בתוך מפרק הירך ההשפעה תפוג מהר ככל שתניעי את הירך. עצתי לך לנסות ולהבין שיתכן שלא תהייה השפעה .
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?