טיפול פיזיוטרפיסטי לאחר ניתוח בכתף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פיזיוטרפיסטי לאחר ניתוח בכתף
    מנחם טנג'י
    21/06/2010

שלום רב

לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח אורטוסקופי בכתף
    ע"פ המנתחים הניתוח הלך בצורה טובה מאוד ואני אמור להיות בסוף השיקום בטווחים מלאים.

הבעיות שלי הן:
    איני בטוח שגרף ההתקדמות שלי תקין, אני היום אחרי שלושה חודשים בקושי עושה אקסטרנל רוטיישן (משהו כמו אולי 30-40 מעלות), כאשר אני מקים את היד שלי קדימה באיזור ה160 מעלות הכתף שלי בורחת אחורה ועולה.

האם גרף התקדמות זה תקין ? (אני התחלתי בפיזיוטרפיה עצמית מיד אחרי הניתוח ובטיפולים במכון לאחר כחודש, אני עושה שלוש פעמים בשבוע במכון ועוד שלוש פעמים בבית, ממוצע של כשעה ביום, מגיע לכאב כמעט בכל התרגילים).

האם בשלב מסויים (בתקווה שלא הגעתי אליו) הסיכוי שלי להגגיל את הטווחים כבר לא קיים?

תודה רבה
    מנחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרגילים נוספים לכתף

מנחם טנג'י
    21/06/2010

בנוסף אשמח לקבל רשימת תרגילים לשיפור תווכים (בעיקר הטווחים עליהם התלוננתי, בהם איני מרגיש שיפור כלל וכלל)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח בכתף

אורן דיסקין
    23/06/2010

מנחם שלום, לא ברור לי מה היתה האבחנה אשר בגינה עברת את הניתוח. לבעיות שונות ולתיקונים שונים יש גרף התקדמות שונה. בכל מקרה 3 חודשים אינם סוף הדרך,במקרה הטוב רק האמצע. כלומר אתה עדיין אמור להמשיך להתקדם. לגבי התרגילים אתה צריך התאמה אישית ע"י פיזיותרפיסט אשר בוחן אותך ועובד איתך על הטווחים החסרים וכן על תרגילים לשיפור טווחי התנועה והשליטה של חגורת הכתף וכן שיפור הקואורדינציה והתחושה העמוקה(פרופריוספציה).
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטי הנזק

מנחם טנג'י
    24/06/2010

הפגישה ואני מצטט מהרופא:
    " םגישה קטנה מהסוג HILL SACHS - משולבת BANKART בקרע בלברום

מהניתוח: בבדיקה בהרדמה רפיון עם פריקה ל3-5 וshift + 2
    בסקירת המפרק נמצא ניתוק וגלישת לברום מדיאלית מקדמת הגלנואיד (משעה אחד וחצי עד חמש וחצי) - נזק ALPSA/BANKART מול שעה 2- 5, בראש הומרוס ע"ש היל זקס כ15%, שטחי שלא בא במגע עם קדמת הגלנויד בABER, גיד הביספס שלם ומעוגן למקומו....בלה בלה מה עשו בניתוח... לאחר הפעולה יציבות טובה, טווחי תנועה טובים ללא תפס איזור הילזקס ע"פ קדמת הגלונויד וכו'

לגבי ההתקדמות זה ברור שאני עובד עם פיזיוטרפיסט, הסיבה שנכנסתי לפורופ היא לבדוק שמצבי הוא באמת שפיר למרות ההתקדמות האיטית (דגש על אקסטרנל רוטיישן שממש יש לי בקושי)

בנוסף ארצה לשמוע על תריגלים נוספים לשיפור טווחים באקסטרנל רוטיישן

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח בכתף

אורן דיסקין
    25/06/2010

מנחם שלום. כפי שכתבתי לך בפעם הקודמת(עכשיו אני מקבל חיזוק לדבריי ,לאחר שכתבת מה היתה האבחנה) עליך להמשיך לעבוד לפחות עוד 3 חודשים לפני שניתן יהיה לומר שסיימת את השיקום. המשך עם המטפל שלך לפי מה שהמלצתי לך בתשובה הקודמת.
    בהצלחה אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו