קרע חלקי בירך שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע חלקי בירך שמאל
    נעם
    01/07/2010

שלום אני נער בן 18 לפני כ8 חודשים הרגשתי כאבים בירך שמאל ככל הנראה כתוצאה ממשחק כדור-רגל.(הכאבים הורגשו בעיקר לאחר משחק ונמשכו לפעמים יום שלם)
    לאחר כחודשיים של כאבים פניתי לאורטופד ששלח אותי לus וקבע שעלי להפסיק כל פעילות ספוטיבית למשך 3 שבועות.
    לאחר הבדיקה שבתי אליו והוא קבע שהקרע חלקי ולא רציני ושאפשר לשוב לפעילות.
    (יש לציין שבאותו זמן הכאב הורגש רק בפעילות אינטנסיבית כגון בעיטה בכדור וריצת ספרינט ולא בפעילות קלה כגון ריצה קלה)

לאחר כחודש השבתה ניסתי לחזור לפעילות והכאב לא חלף לכן פניתי לאורטופד אחר שקבע כי עלי לעבור טיפול פיזיוטרפיה של 6 מפגשים. ביצעתי תרגילי פיזיוטרפיהבמשך 3 חודשים רצוף (כולל משקולות מיוחדות וכו')
    לא חזרתי לפעילות ספוטיבית למעט שחייה מפעם לפעם ורכיבה על אופניים בהמלצת הפיזיוטרפיסט.
    לאחר מאמץ רב כגון הליכה בטיול וכו'הרגשתי כאבים ברגל.

כשראתי שאין תוצאות פניתי לפיזיוטרפיסט מומחה (פרטי)
    הוא טען שהפיזיוטרפיה שעשיתי עד עכשיו לא תרמה לי ושאין צורך בחיזוק השריר אלא בפירור סיבי השריר הדבוקים.
    הוא טיפל בי במשך כחודש היתי אצלו ב 7 מפגשים שבהם הוא טיפל בי בעזרת
    מסאג' וחשמל (גם הוא הורה לא לבצע פעילות ספורטיבית)

בשלב מסוים חשבתי שהכאב עבר ולכן ניסתי לשחק כדור רגל והכאב חזר .

היום הכאב מורגש לאורך כל היום וללא קשר לפעילות (אמנם לא ברמה כמו שלאחר בעיטה בכדור אבל מפריעה בתפקוד)
    ועיקר הבעיה היא שאני לא יכול לבצע פעילות ספורטיבית
    אני ממש מיואש
    מה לדעתך עלי לעשות??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע חלקי בירך שמאל

הוספת תגובה

• קרע חלקי בשריר הירך הקדמי קוודריספס

אורן דיסקין
    03/07/2010

נעם שלום . ראשית הוספת התמונה מאד עוזרת בהבנת תלונתך(תודה)
    מתאורך את השתלשלות המקרה אני יכול להרגיע אותך כי קיבלת טיפול נאות אשר לצערי (ולצערך )לא הועיל מספיק. הטיפול בקרע של שריר אכן דורש בתחילה מנוחה והפעלה מבוקרת ובהמשך עיסוי לפירוק הידבקויות בין סיבי השריר וחיזוק- את כל אלו עברת ואף השקעת לכן מאחר ולא ציינת (יתכן ונעשה) נותר להמשיך לחזק בהדרגתיות ולהוסיף מתיחות לצורך הגמשת השריר והצלקת שנוצרה כחלק מתהליך הריפוי בניסיון להדביק חזרה את סיבי השריר הקרועים.
    יתכן מצב בו ישאר לך  "חור" בשריר כלומר הסיבים לא יתחברו לחלוטין אך כוח השריר יחזור לקדמותו. יש הרבה שחקני כדורגל פעילים בליגות הבכירות עם קרע בשריר הקוודריספס(שריר הירך הקדמי) ואין להם מגבלות בשל כך.
    דבר נוסף שאני יכול להמליץ עליו הוא בדיקה חוזרת ע"י אולטראסאונד לצור בירור האם אין הסתיידות באזור הקרע דבר אשר יכול לעורר כאבים
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר הירך

נעם
    04/07/2010

אורן שלום
    תודה על תשובתך
    שכחתי לציין שעשיתי עוד בדיקת אולטרה סאונד לפני כשבועיים
    הרופא שביצע את הבדיקה אמר שהקרע הצטמצם ונראה טוב.
    הכאב לא עובר הפיזיוטרפיסט שטיפל בי אומר שאולי כדאי לעשות מיפוי עצמות מה אתה חושב יש עניין בבדיקה כזו?
    הוא אומר שאולי משהו שם הסתבך.
    הוא אמר שלפי מה שהוא מבין לא אמור להיות לי כאבים לאחר שעברתי אצלו את הטיפול.
    אני מבצע מתיחות כל יום כבר כמה שבועות בתקווה שהמצב ישתפר
    הבעיה היא שלפעמים אם אני עומד הרבה שעות רצוף יש לי כאב עז ברגל (לא רק בקרע אלא מסביב בכל האזור) ואני לא יכול לתפקד
    אשמח אם תוכל לעזור לי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר

אורן דיסקין
    08/07/2010

נעם שלום. משום מה תגובתי לשאלתך הנוספת לא מופיעה לכן אחזור עליה.
    יתכן כי הופיעה הסתיידות באזור הקרע ולכן ישנם כאבים במאמץ ובמתיחות של השריר. יש מקום לסריקה נוספת של אולטראסאונד וכן למיפוי העצמות
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו