פיקה זזה באלכסון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיקה זזה באלכסון
    תוםתום
    23/07/2010

שלום, אני בן 22, יש לי כאב בברכיים בסך הכל 3 שנים כבר, הכאב היה כואב ולא כואב לסירוגין ובסך הכל היו תקופות שלא כאב כל כך אבל היו תקופות שכן כאב. יש לי קשת גבוהה וקריסה פנימה בזמן ריצה. אני משתמש במדרסים. הכאב מוגבר כאשר אני הולך יחף, או לאחר הרבה זמן הליכה ועמידה גם עם נעליים.
    לאחר פגישה עם פיזיותרפיסט. לפי אבחנה הפיקה שלי זזה לא במסלול תקין כנראה אלא קצת באלכסון. מפגישה עם פיזיותרפיסט הומלץ לי לחזק שרירי הירך וגם שריר הירך הפנימי.
    מספר שאלות:
    1. קודם כל רציתי לשאול לדעתכם האם זה באמת מה שכדאי לחזק? חשבתי אולי כדאי לשלב גם חיזוק של שרירים מייצבים בברך או שלא?
    2. הומלץ לי להשתמש בברכית לברך בזמן תרגילי הפיזיותרפיה וגם בזמן הליכות. הפיזיותרפיסט דווקא המליץ לי על שברכית עם חור באמצע לדעתו זה הכי טוב. לי יש ברכית מסיליקון שלוחצת על הברך ואני מרגיש שזה עוזר לי אבל רציתי לדעת האם באמת אולי כדאי להשתמש בברכית אחרת?כי בכל זאת יש כאבים רק לאחר יותר זמן. כמו כן ברכית מסיליקון תמיד צריך לוודא שהפיקה נמצאת במרכז, אולי יש ברכיות שמוחזקות כל הזמן בצורה טובה יותר?
    3. האם לאחר שאני אחזק את השרירים אני לא אצטרך ללכת עם מדרסים או שאוכל ללכת יחף יותר זמן כי השרירים יהיו חזקים?
    3. האם לאחר 3 שנים של כאב בברך יכול להיות שיש איזשהו נזק שהצטבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיקה זזה באלכסון

הוספת תגובה

• פיקה באלכסון

דני ליבנה
    25/07/2010

אפשר לענות ברמת העקרון מפני שאין מספיק נתונים ,עקרונית חיזוק שרירי ואיזון שרירי בהחלט מועיל תרק שלאחר בדיקה צריך להתאים את סוג החיזוק ,השימוש בברכית לא רלוונטי בזמן תרגול תרגול קבוע הוא ההיעיל ביותר , מדרס יכול להועיל במידה והואמשיג את האפקט בזה שמביא את כף הרגל למצב נאוטרלי ומונע סיבוב של השוק וחיזוק אינו קשור למדרס .
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה חידוד קטן אם אפשר

תוםתום
    26/07/2010

אז אתה אומר שבעצם אם אני בעל קשת גבוהה, כל הזמן בעצם כדאי להשתמש במדרס מתאים? ללא קשר לחיזוק...

הליכה רבה ללא מדרס תעשה נזק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו