מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיקה זזה באלכסוןתוםתום23/07/2010
שלום, אני בן 22, יש לי כאב בברכיים בסך הכל 3 שנים כבר, הכאב היה כואב ולא כואב לסירוגין ובסך הכל היו תקופות שלא כאב כל כך אבל היו תקופות שכן כאב. יש לי קשת גבוהה וקריסה פנימה בזמן ריצה. אני משתמש במדרסים. הכאב מוגבר כאשר אני הולך יחף, או לאחר הרבה זמן הליכה ועמידה גם עם נעליים.
לאחר פגישה עם פיזיותרפיסט. לפי אבחנה הפיקה שלי זזה לא במסלול תקין כנראה אלא קצת באלכסון. מפגישה עם פיזיותרפיסט הומלץ לי לחזק שרירי הירך וגם שריר הירך הפנימי.
מספר שאלות:
1. קודם כל רציתי לשאול לדעתכם האם זה באמת מה שכדאי לחזק? חשבתי אולי כדאי לשלב גם חיזוק של שרירים מייצבים בברך או שלא?
2. הומלץ לי להשתמש בברכית לברך בזמן תרגילי הפיזיותרפיה וגם בזמן הליכות. הפיזיותרפיסט דווקא המליץ לי על שברכית עם חור באמצע לדעתו זה הכי טוב. לי יש ברכית מסיליקון שלוחצת על הברך ואני מרגיש שזה עוזר לי אבל רציתי לדעת האם באמת אולי כדאי להשתמש בברכית אחרת?כי בכל זאת יש כאבים רק לאחר יותר זמן. כמו כן ברכית מסיליקון תמיד צריך לוודא שהפיקה נמצאת במרכז, אולי יש ברכיות שמוחזקות כל הזמן בצורה טובה יותר?
3. האם לאחר שאני אחזק את השרירים אני לא אצטרך ללכת עם מדרסים או שאוכל ללכת יחף יותר זמן כי השרירים יהיו חזקים?
3. האם לאחר 3 שנים של כאב בברך יכול להיות שיש איזשהו נזק שהצטבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקה באלכסון
דני ליבנה25/07/2010אפשר לענות ברמת העקרון מפני שאין מספיק נתונים ,עקרונית חיזוק שרירי ואיזון שרירי בהחלט מועיל תרק שלאחר בדיקה צריך להתאים את סוג החיזוק ,השימוש בברכית לא רלוונטי בזמן תרגול תרגול קבוע הוא ההיעיל ביותר , מדרס יכול להועיל במידה והואמשיג את האפקט בזה שמביא את כף הרגל למצב נאוטרלי ומונע סיבוב של השוק וחיזוק אינו קשור למדרס .
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה חידוד קטן אם אפשר
תוםתום26/07/2010אז אתה אומר שבעצם אם אני בעל קשת גבוהה, כל הזמן בעצם כדאי להשתמש במדרס מתאים? ללא קשר לחיזוק...
הליכה רבה ללא מדרס תעשה נזק? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?