טורטיקוליס: מתי בוטוקס/ניתוח??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורטיקוליס: מתי בוטוקס/ניתוח??
    נירית
    04/09/2010

שלום, ביתי בת השנה היא בעלת הטיית צוואר קבועה: אוזן שמאל לעבר כתף שמאל.
    אציין שמבחינת סיבוב ראש יש לה טווח מלא של סיבוב ראש לימין ושמאל. (כלאמר מדובר בהטיה ולא בסיבוב ראש).
    הבעיה אובחנה בגיל 4 חודשים, ואני מבינה שמדובר ב"העדפה" ולא בטורטיקוליס.
    ראייתה נבדקה אצל רופא עיניים והיא תקינה, אורטופד שלל בעיה אורטופדית.
    פיזיותרפיה: טופלה, כלאמר הונחיתי לעבוד עימה בבית.
    אגב אני מאד מאוכזבת שקופ"ח לא לוקחת את הילדה לאימון שבועי בקופ"ח.
    התאמנתי עם הילדה כל יום כמה דקות, כשבעה חודשים. (אני מודה שלא חצי שעה ביום, אף שזה מה שהומלץ בפיזיותרפיה של קופ"ח).
    המצב לא טוב-ההטבה במצב היא קטנה ביותר, וכיום בגיל שנה גם כמעט שאינה משתפת פעולה עם הפיזיותרפיה שלי.

שאלותיי: מתי מומלץ "להתיאש" מהפיזיותרפיה ולפנות לטיפול בוטוקס?
    ומתי הזמן לשקול (לצערי) ניתוח?
    מה הסיכונים בבוטוקס ובאותו ניתוח צווארי?

תודה, אמא קצת מיואשת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה:

נירית
    04/09/2010

מאיזה גיל ניתן לטפל באמצעות בוטוקס? האם ההשפעה זמנית בלבד?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס: מתי בוטוקס/ניתוח??

אורן דיסקין
    04/09/2010

נירית שלום,
    בוטוקס וניתוח הם צעדים שהייתי מנסה רק במידה ואין כלל שיפור אך הייתי דוחה אותם לשלב מאוחר יותר, המקום הטוב יותר לברר שאלות אלו הן אצל רופא ביחידה להתפתחות הילד. אם הפיזיותרפיה בקופ"ח מאכזבת אותך נסי לחזור עליהם ולשכנע אותם בצורך בטיפול שלהם ובמידה ולא ישתפר שיתוף הפעולה שלהם, פני למומחים בבתי החולים המיועדים לילדים כמו שניידר בחולון או דנה בת"א או כל בית חולים אחר לפי מקום מגורייך.
    מדברייך ברור כי את מבינה שיש חשיבות רבה ביישור הצוואר לצורך התפתחות ילדתך ויפה שעה אחת קודם אך עליך להבין שלעיתים אנו כמטפלים בילדים גורמים להם להתאמץ לעשות משהו שהם לא אוהבים או שלא נעים להם לבצע אך זה לטובתם ואין ברירה אלא לספוג את הבכי שלהם ולדעת שזה יועיל להם
    בברכת שנה טובה והצלחה בטיפול
    אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המקיפה. עזרת :)

נירית
    05/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו