סחרחורת עקב בעיה בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת עקב בעיה בצוואר
    דני
    30/12/2010

שלום, אני בן 50,
    מספר שנים אני סובל לסירוגין מסחרחורות.
    תקופה קצרה אחרי שהתחילו סחרחורות התחילה אצלי תופעה דומה לטורטיקוליס - צוואר פונה ימינה ואז קשה להחזירו למרכז. תופעה זו הפריעה לי במחיוחד. ואז דווקה נעלמו הסחרחורות.
    פיזיותרפיסט מומחה שבדק אותי אז אמר שלהערכתו מדובר בתופעה שהמח הוא זה שמפריע לנחזיר את הצוואר למרכז , בגלל שזה גורם הפרעה כלשהיא והמח מתנגד לזה (בתת מודע).
    בדרך כלל זה קורה במצב של כאב.
    אך אני אז בתחילת הדרך לא הרגשתי שום כאב. עשיתי טיפולים הקשורים לכאב, כמו מחטי חשמל וכו' - אך זה לא עזר כי למעשה כמעט ולא היה לי כאב.
    עברתי כל מיני בדיקות , לפי MRI קיפוזיס ובלטי דיסק ב C4-C7, אך שאינם יכולים להסביר את התופעה. טיפולים שונים לא עזרו עד כה.
    אך עד עכשיו לא התמקדו בנושא הסחרחורת ופתאום הבנתי שזו כנראה הבעיה.
    אני משוכנע שהסחרחורת נובעת מבעיה צווארית , כי כשאני עושה תנועות מסויימות עם צוואר או כתפיים - זה עוזר לי, למשל כשאני מושך כתפיים אחורה, הסחרחורת יכולה לעבור.

ההרגשה שלי התגברה לאחרונה, כששוב חזרתי לסבול מסחרחורות (ודווקה שיפור מסויים בטורטיקוליס).
    הבנתי שאצלי ההפרעה היא לא הכאב - אלא התנוחה בה כנראה יש הפרעה של זרימת דם למח הגורמת לסחרחורת ואז המח מתנגד לה ולא מאפשר לבצע תנועה מסויימת.

אני עובד במחשב שעות רבות, נהגתי לשבת בשיפוע גדול בעבר וגם בצורה עקומה. ויש לי הרגשה גם היום שכשאני משעין את הכסא אחורה למצב 130 מעלות ויושב כך, הסחרחורת מתגברת.
    האם אכן זה אפשרי? אם כן איזו בדיקה יכולה לאשר או להכחיש את זה?
    מה הטיפול? האם יש תרגילים לשיפור?
    אולי משהו קשור לתנועה שאני מרגיש שמשפרת - כפות ידיים על הראש מאחור ומתיחת כתפיים לאחור.

אגב בעבר הייתי אצל אף אוזן גרון שלא מצא בעית אוזניים שיכולה לגרום לתופעה. גם בדיקת עיניים תקינה , למרות שלפני מספר שנים בדיוק לפני שהתחילה אצלי הבעיה יחד עם סחרחורות היה לפעמים טשטוש ראיה בעין שמאל, אך גם אז רופא עיניים לא מצא בעיה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת עקב בעיה בצוואר

הוספת תגובה

• סחרחורת עקב בעיה בצוואר - תגובה

דני ליבנה
    30/12/2010

למרות שהרופא לא מצא צריך לבצע בדיקות מסוימות עלמנת לבדוק מהו מקור הסחחורת שיכולה להגרם גם מהאוזן הטוב ביותר פנה לפיזיוטרפיסט המבין בנושא שיבדק ויתאים תרגילים .
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו