מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאורן- שאלה על ספינל סטנוזיסגל14/03/2011
שלום אורן,
יש לי מטופל עם ספינל סטנוזיס- בטיפול בעיקר נתתי לו תרגילים של כיפוף קדימה בעמידה שהעלימו את הכאב, מתיחה של ברכיים לחזה בשכיבה ותרגול עצמי של SLR.
בטיפול המנואלי שלי עבדתי על PA סנטרלי ויונילטרל אבל הייתה מעט הקרנה לישבן תוך כדי הטיפול, אולם בסיום הטיפול שבדקתי אם מופיע כאב בעמידה הכאב בגב וההקרנה לברך שמאל הופיע מאוחר יותר (מה שבעבר היה מופיע לאחר כמה שניות של עמידה) כלומר היה מעט שיפור.
רציתי לשאול האם PA זה הטיפול שנכון לעשות לספינל סטנוזיס (כי הרי זה מצר את המרווח הספינלי יותר)?
והאם נטפל בPA למרות שיש הקרנה? כלומר מותר להמשיך בטיפול אם מופיעה הקרנה לברך או לישבן או לרדת לגרייד נמוך יותר כך שהכאב יהיה רק בחוליה עצמה?
תודה רבה!! (אני חדשה בתחום, אז אני אשמח לתשובות).
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן- שאלה על ספינל סטנוזיס - תגובה
אורן דיסקין15/03/2011גל שלום
את צודקת שPA מצר את המרווח אך עם זאת מצאת שדווקא זה בשילוב עם התרגול בכפיפה לפנים עוזר באופן יחסי לכן למרות שאת עובדת הפוך ממה שמלמדים את מגיעה לתוצאות טובות,מכאן א. את מצליחה לשפר את המטופל וזה לזכותך ב. יתכן שיש ספינל סטנוזיס אך לא מכך המטופל סובל והטיפול שלך נותן מענה לצרכיו. ג. יש מקרים של אבחון לקוי או שגוי ובכל זאת מצליח לנו לעזור למטופלים.
אני מבין שלא קיבלת כאן תשובות מוחלטות משום שאין.
המשיכי בדרך של ניסוי וטעיה (עד כה זה נראה טוב) ומצאי לכל מטופל בדיוק את הנדרש לו.
בהצלחה אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל16/03/2011הי אורן, המון תודה
שוב לגבי עבודה בPA, שיש הקרנה תוך כדי הטיפול, האם זה בסדר? האם מותר שיקרין כן לאזור הגב אבל לא לאזור הירך וברך או בכלל לא? לעבוד בגרייד נמוך יותר שמתחילה הקרנה?
יכול להיות שהאבחון לא מדוייק, באבחנה כתוב siatic pain ובבדיקה נמצא כאב בגב בעמידה שמחמיר באקסטנשן עם תוספת של הקרנה לאורך ירך וברך שמאל אחורית. רק פעם אחת היה כאב בהליכה של חצי ק"מ. האם זה מדוייק להגיד שזה spinal stenosis?
תודההה
ושאלה אחרונה- האם במכון שלך ניתן לעשות התנסות בחירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?