לאורן- שאלה על ספינל סטנוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאורן- שאלה על ספינל סטנוזיס
    גל
    14/03/2011

שלום אורן,
    יש לי מטופל עם ספינל סטנוזיס- בטיפול בעיקר נתתי לו תרגילים של כיפוף קדימה בעמידה שהעלימו את הכאב, מתיחה של ברכיים לחזה בשכיבה ותרגול עצמי של SLR.
    בטיפול המנואלי שלי עבדתי על PA סנטרלי ויונילטרל אבל הייתה מעט הקרנה לישבן תוך כדי הטיפול, אולם בסיום הטיפול שבדקתי אם מופיע כאב בעמידה הכאב בגב וההקרנה לברך שמאל הופיע מאוחר יותר (מה שבעבר היה מופיע לאחר כמה שניות של עמידה) כלומר היה מעט שיפור.
    רציתי לשאול האם PA זה הטיפול שנכון לעשות לספינל סטנוזיס (כי הרי זה מצר את המרווח הספינלי יותר)?
    והאם נטפל בPA למרות שיש הקרנה? כלומר מותר להמשיך בטיפול אם מופיעה הקרנה לברך או לישבן או לרדת לגרייד נמוך יותר כך שהכאב יהיה רק בחוליה עצמה?
    תודה רבה!! (אני חדשה בתחום, אז אני אשמח לתשובות).
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורן- שאלה על ספינל סטנוזיס - תגובה

אורן דיסקין
    15/03/2011

גל שלום
    את צודקת שPA מצר את המרווח אך עם זאת מצאת שדווקא זה בשילוב עם התרגול בכפיפה לפנים עוזר באופן יחסי לכן למרות שאת עובדת הפוך ממה שמלמדים את מגיעה לתוצאות טובות,מכאן א. את מצליחה לשפר את המטופל וזה לזכותך ב. יתכן שיש ספינל סטנוזיס אך לא מכך המטופל סובל והטיפול שלך נותן מענה לצרכיו. ג. יש מקרים של אבחון לקוי או שגוי ובכל זאת מצליח לנו לעזור למטופלים.
    אני מבין שלא קיבלת כאן תשובות מוחלטות משום שאין.
    המשיכי בדרך של ניסוי וטעיה (עד כה זה נראה טוב) ומצאי לכל מטופל בדיוק את הנדרש לו.
    בהצלחה אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    16/03/2011

הי אורן, המון תודה
    שוב לגבי עבודה בPA, שיש הקרנה תוך כדי הטיפול, האם זה בסדר? האם מותר שיקרין כן לאזור הגב אבל לא לאזור הירך וברך או בכלל לא? לעבוד בגרייד נמוך יותר שמתחילה הקרנה?
    יכול להיות שהאבחון לא מדוייק, באבחנה כתוב siatic pain ובבדיקה נמצא כאב בגב בעמידה שמחמיר באקסטנשן עם תוספת של הקרנה לאורך ירך וברך שמאל אחורית. רק פעם אחת היה כאב בהליכה של חצי ק"מ. האם זה מדוייק להגיד שזה spinal stenosis?
    תודההה
    ושאלה אחרונה- האם במכון שלך ניתן לעשות התנסות בחירה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו