שיקום לאחר ניתוח לקיבוע קרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר ניתוח לקיבוע קרסול
    אבי
    01/04/2011

שלום
    עברתי ניתוח לקיבוע קרסול, קיבוע סאב טלארי, זאת אומרת אין לי תנועה צדדית בקרסול אלא רק למטה ולמעלה. הייתי עם גבס ברגל במשך 3 חודשים, ועכשיו הורדתי אותו ואני צריך להתחיל לחזק את האזור ולשפר את טווח התנועה.
    הניתוח הצליח והמקום שפעם כאב עכשיו לא כואב, כואב לי במקומות אחרים בקרסול, כאבים שיעברו עם הזמן.
    התחלתי פיזיותרפיה במכון של כללית באזור מגורי ואני ממש לא מרוצה מהטיפול, הטיפול ממש לא מקצועי, אין לנו עוד מכוני pt באזור, ואפשרות של פיזיוטרפיסט פרטי לא באה בחשבון בגלל הנושא הכספי.
    הבקשה שלי מכם היא אם אפשר תמונות או הסברים של תרגילים בסיסיים שאני יכול לעשות כדי לחזק את השרירים, לשפר את טווח התנועה ולהתקדם בהחלמה, כי טיפול מקצועי אני כניראה לא אקבל אז לפחות שיהיו לי כמה תרגילים שאני אוכל לעשות לבד.

תודה רבה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח לקיבוע קרסול - תגובה

אורן דיסקין
    02/04/2011

אבי שלום
    יהיה מאד לא מקצועי לכוון אותך בלי לראות את מצבך. בעקרון חלק מבעיות טווחי התנועה שלך נובעות מהקיבוע הממושך(כל מפרק -גם בריא- שיהיה מקובע לאורך זמן יאבד טווחי תנועה) כמוכן השרירים שהיו מוגבלים בשל הקיבוע ,גם הם איבדו מכוחם לכן אינם מסוגלים לבצע את התנועה.
    תרגול על כאב בדרך כלל אינו טוב משום שכאב מציין שמשהו לא תקין,במקרים מסויימים כמו מתיחות שרירים לדוג' אנו יודעים שצריך לחוש במתח עד כאב בשרירים בכדי להשיג גמישות,אנו גם יודעים שהכאב חולף מיידית ולכן אנו לא חוששים לחוש בכאבים אלו.
    מאחר ואינך מרוצה מהטיפול נסה לברר במכון אם תוכל להחליף מטפל.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו