פשיטת ברך לאחר שחזור acl

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פשיטת ברך לאחר שחזור acl
    שי
    04/04/2011

שלום,
    אני 6 שבועות לאחר שחזור acl, השתל נלקח מגיד הפיקה. השבוע הוסיפה לי הפיזיותרפיסטית תרגיל פשיטת ברך (leg extention) כשמשקולת קשורה סביב הקרסול מ-90 מעלות ועד ליישור מלא. לדבריה החל מהשבוע השישי אין כל בעיה לבצע תרגיל זה עם משקל. האם נכון הדבר? קראתי מספר פרוטוקולים שבהם נאמר במפורש כי אין לבצע תרגילים ב open kinematic chain גם חודשים רבים לאחר הפציעה. מאחר והבעתי בפניה חשש הציעה לי לבצע את התרגיל ללא משקל כלל עד להתייעצות עם המנתח, שהרי גם כך השריר חלש ומתקשה בתנועה זו, ויפיק תועלת גם מחזרות "באוויר".
    ברור לי כי ההכרעה הנה של המנתח אך רציתי לדעת האם יש הנחייה גורפת בעניין או שהדבר פתוח לפרשנות.

תודה על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פשיטת ברך לאחר שחזור acl

הוספת תגובה

• פשיטת ברך לאחר שחזור acl - תגובה

אורן דיסקין
    04/04/2011

שי שלום
    הנושא הנ"ל נתון לויכוח.יש המאפשרים לבצע זאת כבר בשלב זה(6 שבועות) ויש המבקשים לעקב זאת עד לאחר 10 שבועות ויש המחמירים לשלב מאוחר יותר לכן בכדי ליישב הסתירה יש לשאול את המנתח
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו