מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב וסימנים ניוונייםסנדרה28/06/2011
שלום רב,
שמי סנדרה ואני מחפשת עבור בן זוגי בן ה-31 טיפול. בשירותו הצבאי הרגיש כאב חד בגב עקב עומס משקל שסחב בריצה ועקב פעולות פיזיות שעשה. מאז הוא סובל מכאבי גב, התייעץ אצל אורטופדים, פיזיותרפיסט, דיקור סיני וכירופרקט. העניין הוא שע"פ הסיטי הרופאים מקלים ראש בבעיה. האבחון של הסיטי הוא בלט דיסק ועל פיכך, הכאב שהוא צריך להרגיש לא צריך להיות כל כך חזק. הם ממליצים על פיזיותרפיה, לקום מידי כמה זמן מהכסא (סטודנט בעיסוקו). הבעיה חמורה יותר, הוא הולך בצורה כפופה, תנועותיו מוגבלות מאוד בטווח התנועה, הוא חיי תקופות על ארקוקסיה או ארטופן, קשה לו לקום וגם לשבת, הכאבים היו זמן רב באזור המותן השמאלית ולאחר טיפול אצל ד"ר גרובר שטיפל בו בעזרת מתקן שנושאים על הגב והולכים איתו לצורך מתיחת האזור, הוקל לו, לאחר מספר חודשים הכאב התחיל במקום תחתון יותר בצורה חזקה ומקרין לאזור הרגל. הפיזיותרפיה שבן זוגי עושה היא דרך קופת חולים כללית, אני לא יודעת עד כמה הטיפול בו רציני, הוא עובר שם טיפול בזרמים חשמליים ותרגילים מסויימים כבר כמה חודשים ואין הקלה במצבו. לאחרונה אורטופד באיכילוב ראה את אבחון הסיטי ואמר שישנם שינויים ניווניים קלים כאלו שמצפים להם בגיל 40-60 ולא בגילו ושהחוליות מעט "פגומות" ולא ריבועיות.אנחנו מחכים לתור לראומטולוג לשלול דברים אחרים.
רציתי מאוד לדעת לאן מומלץ לפנות? האם לפיזיותרפיסט מומחה טוב או לבקש בדיקות נוספות או אולי תוכלו להמליץ לי על אורטופד פרטי טוב.
אני מודה לכן מאוד על הסבלנות והעזרה.
סנדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וסימנים ניווניים - תגובה
אורן דיסקין29/06/2011סנדרה שלום
אנו נוהגים לא להמליץ על מטפל או רופא מומחה כזה או אחר מטעמי הוגנות וניקיון כפיים.
במידה ובן זוגך אינו מתקדם עליו עבור למטפל אחר. יש הרבה אנשים שבבדיקת סיטי ימצאו אצלם בלטי דיסק ברמות שונות ללא שום השפעה על חייהם. מאידך יש כאבים והגבלות שאין להם סימוכין בבדיקות ואין זה אומר שאין סבל לכן צריך להתייחס להפרעות ולא לאבחנות. הדרכה לתרגילים ניתן לראות ביוטיוב וברשת. נסו את התרגילים עפ"י שיטת מקנזי (אני מניח שחלק מהן כבר קיבל בן זוגך)
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?