ספירת זרע לא תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספירת זרע לא תקינה
    יונתן
    11/12/2011

שלום רב לרופאים

אני בן 26, רווק, לפני 8 חודשים עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי עקב הימצאות וריקוצל מאוד בולט, לפי בדיקות זרע שעשיתי לפני הניתוח - הוריקוצל פוגע בצורה חמורה באיכות הזרע- ולכן הוחלט על ניתוח.
    תוצאת הבדיקה לפני הניתוח:
    נפח: 2 מ"ל
    ריכוז: 2.2 מיליון
    תנועה : 10%
    אחוז זרעונים תקינים : 10%

אני לא יודע כמה זמן הוריקוצל היה קיים אצלי, אבל אני שמתי לב לזה שנה וחצי לפני הניתוח, לקח לי זמן עד שעשיתי את הניתוח. עשיתי בדיקת זרע לאחר 6 חודשים מהניתוח ואני בהלם מתוצאת הבידקה, כמעט ואין שיפור והבעיה עדיין קיימת, אני לא יודע מה לעשות, זה גורם לי להיות מודאג ומוטרד כל הזמן, אני כמעט מיואש מהמצב, אני נמצא חסר אונים מול המצב הזה, אני חושב שגם לרפואה אין הרבה מה לתת במצב שלי, וזה כל כך מתסכל, אני גם לא מצליח לספר על תוצאת הבדיקה לאף אחד מהמשפחה שלי ולשתף אותם כי זה נושא מאוד רגיש וזה עוד יותר מקשה עליי. אני מודאג וחושש שאף בחורה גם לא תסכים להתחתן איתי בגלל הבעיה הזאת, ואם אני לא מדווח על זה אז כאילו שאני מרמה אותן, אני בקריסה טוטאלית, אני לא יודע מה לעשות.
    האורלוג שעשה לי את הניתוח היה מאוד אדיש כשראה את תוצאת הבידקה ומבחינתו כאילו לא קרה שום דבר וגם לא התאמץ לעזור לי והפגין אדישות, הוא רק טען שמצבי אין פירושו שאני לא יכול להביא ילדים לעולם, והוא ביקש שאני אחזור על הביקה וללכת לרופא מומחה לפוריות הגבר.
    תוצאת בדיקה אחרי הניתוח:
    נפח : 1.6
    ריכוז 4.5 מליון
    תנועה : 25% מתוכם 10% תנועה מהירה.
    אחוז זרעונים תקינים : 10%

רק רציתי לציין דבר מאוד חשוב שאני חושב שתוצאת הבדיקה לא הכי אמיתית שיש, כי התוצאה מושפעת מגורמים חיצוניים, כלומר ברגע שאני נכנס לבית חולים ויש לי בדיקה , אז אני נמצא בפחד ולחץ שאין דרך לתאר אותם, וזה משפיע על הזיקפה וגורם לשפיכה מוקדמת ולכן גם הנפח מושפע לרעה (וזה משליך על כמות הזרעונים הנפלטת) – אני ניסיתי לעשות בדיקה עצמית בבית, ואז אני יותר רגוע ויש לי שליטה על השפיכה, וגם זיקפה תקינה- והוצאתי זרע לתוך מבחנה עם סימינים של 1 מ"ל, 2 מ"ל , 3 מ"ל וכן הלאה, והגעתי לנפח ששווה ל 3 מ"ל, ולכן אני חושב שהריכוז האמיתי הוא יותר גבוה מ 4.5.
    לציין גם כי אין בעיה גנטית במשפחה שלנו של בעיות פוריות. אני גם בריא לחלוטין.
    אשמח לקבל את עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספירת זרע לא תקינה

הוספת תגובה

• ספירת זרע לא תקינה - תגובה

יפעת צאיג
    12/12/2011

יונתן שלום,
    אין להסתמך על בדיקה אחת ויש היום פתרונות רבים לבעיית זרע.
    להזכירך צריך רק זרע אחד תקין כדי שיקלט הריון ועם הרפואה היום הפתרונות רבים. אל חשש היה כנה ואני חושבת שתוכל להתגבר על הבעיה ובמידה ותמצא את בחירת לבך היא תבין ויחד תוכלו להתמודד עם הנושא בכוחות משותפים. בהצלחה ואל תסיק מסקנות נמהרות. יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה