מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכה נפשיתמירי20/06/2007
היי
שמי מירי אני מנסה להיכנס להריון כבר שנה ושבעה חודשים
פניתי לרופא רק לאחר שנה של נסיונות כושלים, ומיד אחרי זה ניסינו שלושה מחזורים של השבחה והזרעה ללא הצלחה.
אחרי בדיקות שונות ורבות ( דם, צילום רחם, אולטרסאונד אשכים לבעלי ועוד ). אני מטופלת באמצעות זריקות פיוריגון ( זה המחזור השני לטיפול )
מעבר לחוסר הנעימות שיש בטיפול זה, ולאינטסיביות של המעקב ( בדיקות דם, מעקב זקיקים ) החלק הנפשי של הטיפול הוא לדעתי הכי קשה.
כל חודש מחולק מבחינתי לשניים: החלק שלפני הביוץ והחלק שאחרי הביוץ. בחלק הראשון עם כל תהליך הטיפול הבדיקות והמעקבים אני עדיין שפוייה. אבל בחלק השני הכל משתנה מהיום של הביוץ אני מתחילה לדמיין סימפטומים של הריון, אני חולמת חלומות על הריון על מחזור ועוד שפע חלומות הקשורים לנושא, השאלה האם נקלטתי או לא לא יוצאת לי מהראש ולמרות שאני עסוקה בעבודה אני תמיד מוצאת זמן להרהר בעניין שרק גורם לי מתח נפשי.
בכל פעם שהמחזור מגיע אני פורצת בבכי, ובכלל אני מרגישה שמאז הנסיונות הכושלים הפכתי להיות אדם פחות שמח.
בעלי מאוד רוצה ילד, אני רואה את זה בכל פעם שהוא מגניב מבט לילד שעובר ברחוב. הוא לא אומר לי כלום בכדי לא להכביד עלי והוא גם תומך בי מאוד בכל הנושא של הטיפולים הוא זה שמזריק לי ומשבר איתי שיחות לתוך הלילה.
אבל יחד עם כל התמיכה אני עדיין מרגישה לבד עם ההרגשה הפרטית שלי, ואני מפחדת להפוך להיות אישה ממורמרת ( שזה ההפך ממה שאני באמת ).
אני לא מצליחה להתנתק מהציפיה לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות
יפעת צאיג21/06/2007הי מירי,
הרגשות והתחושות שלך הם אופייניות לכל אישה שעוברת טיפולי פוריות ואל תשעכחי שגם יש השפעה הורמונאלית שמעצימה רגשות אלו. הצפייה והאכזבה שלך מתינוק היא מקסימה בעיני ההשתוקקות הזו היא מה שהופכת אותנו לאמהות טובות יותר בעתיד. אני משערת שגם לבעלך קשה בסיטואציה והוא מרגיש חסר אונים נוכח התחושות העוצמתיות שאת חווה. תחושת הבדידות היא אופיינית מכיוון שזה הגוף שלנו ועם כל השיתוף מהבעל עדיין אנחנו אלה שסופרות ימי ביוץ ומחכות למחזור לכן מאוד כיף להתייעץ ולשתף אם זה בפורום הזה, בקבוצת העצמה או בטיפול כל אחד לפי בחירתו. נסי להרגע לפעמים העשיה למען המטרה מרגיעה מעבר לעזרה הטיפולית שהיא נותנת. נסי יוגה לפריון, טיפולים אלטרנטיבים שמאזנים הורמונאלית ומעלים את סיכויי ההתעברות או כל דבר שיתן לך הרגשה שאת לא לבד. אני מאוד מזדהה עם התחושות ואני בטוחה שכמוני גם בנות אחרות שעוברות את אותו תהליך. היי חזקה עד כמה שניתן ואל תחששי לבקש עזרה כשאת זקוקה לכך. נשיקות ואת לא לבד
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)