מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד וחרדה מהפעם הבאה...שרון15/10/2008
הי, חג שמח בת 32, נשואה ללא ילדים. אי פריון על רקע בעייה בזרע. לאחר 7 נסיונות iui שלא צלחו עברנו ל- ivf והצלחנו בטיפול הראשון להיכנס להריון אולם העובר היה ללא דופק בשבוע 9. האבדן היה קשה, בכינו שבוע שלם, ממש הרגשתי שחרב עלי עולמי. עברתי גרידה במהלכה עלה חשש לרחם מחיצתי. חיכיתי לוסת הראשונה ומספר ימים לאחריה בצעתי היסטורוסקופיה אבחנתית, בדיקה כואבת מאוד שבסופה נאמר כי הכל בסדר. עכשיו אני בוסת השנייה לאחר ההפלה ואנו עומדים לפני החזרת 2 עוברים בני 3 ימים, חלוקה של 6 תאים, בדיוק כמו העוברים שהוחזרו בהיריון האחרון , אותו כאמור איבדתי. אני יודעת שמצד אחד ההיריון הוא סימן טוב, מאוד אופטימי ועלי "לשמוח" שהצלחנו בפעם הראשונה. יחד עם זאת, אינני מסוגלת להתמודד עם הפחדים והחרדות המציפים אותי. חשוב לי לספר לכן שלאורך 9 השבועות בהם הייתי הרה, כל הזמן פחדתי שמשהו לא יהיה בסדר, הייתי מאוד לחוצה וגם קצת עצבנית. ערב אחד מרוב שהכנסתי לי לראש שמשהו עם העובר אולי לא בסדר התחילו כאבים. ברור לי עכשיו שהכאבים היו פסיכוסומטיים ובבית החולים הרגיעו אותנו והראו לי במפורש את הדופק שלו. לא משנה...עכשיו זה כבר לא רלוונטי כי בסופו של דבר הפלתי. מיותר לציין כי האשמתי את עצמי באובדן העובר כי לכאורה הייתי "שלילית", "פחדנית" ו"רואה שחורות". מסע ההאשמה נמשך כמה ימים אך אני מודעת לכך שזה לא בגללי. אני פונה אליכן כי יש בי פחדים רבים וחרדה גדולה ממה שעומד לקרות. האם גם הפעם נצליח? ואם כן, איך אפשר שלא לפחוד שגם ההיריון הזה יסתיים טרם עת? ואולי בכלל בגלל שהעוברים בני 6 תאים קרי הם בציון "בינוני" ולא מצויין (=8 תאים), מלכתחילה אני לוקחת סיכון? איך ומה עלי לעשות על מנת להרגיע את עצמי? הרי המסע הזה כ"כ ארוך, כ"כ קשה. אני חוששת שלא יהיו לי הכוחות להתמודדות נכונה ובריאה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד וחרדה מהפעם הבאה...
רונית רוזנטל15/10/2008שרון יקרה,
עובר ללא דופק אומר שמשהו לא היה תקין ולכן הסתיים קשה, אבל הרבה יותר קשה אילו היה בשבועות גבוהים יותר...
מנסיוני יכולה בפירוש להגיד שטיב העוברים חשוב אבל לא רק הוא -לא פעם רואים עוברים נהדרים ואין הריון ולעומת זאת עוברים "לא יפים" ויוצאים ילדים נפלאים!!!!!
לכן,
הרבה אופטימיות שהרי זה מה שמחזק אותנו
חשיבה חיובית תוביל לתוצאה חיובית.
אז בבקשה ממך
אספי את עצמך וחשבי חיובי
את תהיי בהריון רק סבלנות וקצת מחשבה חיובית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרגשתי...
יפעת צאיג16/10/2008הי שרון,
מאוד התרגשתי לקרוא את פנייתך, היא מצליחה לשקף באופן מאוד ברור את החוויה של הקושי בכניסה להריון ואובדן הריון. לצערי אי אפשר להפסיק לפחד מהעתיד הצפוי לנו אך אפשר להכיר בעובדה שאנו מפחדים ובד"כ הפחד הוא מהיכולת שלנו להתמודד עם עצמנו והסובבים אותנו. למרות הקושי חייבים לאסוף כוחות ולצאת למסיבה הבאה מתוך אופטימיות ולדעת שהסיכוי לדברים טובים יותר הוא גדול בהרבה. אני מציעה לך להעזר בכל מה שנותן לך כוח ואם הפחד נובע מאי יכולת להתמודד לכי לייעוץ כדי שיהיה מי שיתמודד יחד איתך ויוכל להוביל אותך להכרות טובה יותר עם הכוחות הנפשיים והפיזים שלך. לצערי המסע ארוך אך אך תשכחי את האור שבקצה המנהרה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)